Hlavní obsah

Smolař Bořil: Sám přece za porážku nemůžu, vinu na ní neseme všichni

Kosovo

Ve Slavii zná v posledních sezonách většinou jen výhry. Jakmile však obránce Jan Bořil oblékne reprezentační dres, situace je víceméně opačná. S národním týmem prohrál posledních pět zápasů, ve kterých byl v základní sestavě. Smolnou bilanci nevylepšil ani v sobotu v Kosovu, přestože se významně podílel na akci, na jejímž konci vstřelil Schick vedoucí gól. Češi nakonec v utkání evropské kvalifikace padli 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jan Bořil během utkání s Německem.

Článek

„Sám přece za porážku nemůžu, vinu na ní neseme všichni. Kdybychom přidali další góly, vyhráli jsme," podotkl Bořil, který na stadionu v Prištině jako jeden z mála českých fotbalistů nezklamal.

Za reprezentaci nastoupil poprvé od loňského zářijového výprasku 1:5 v přípravě s Ruskem, po kterém byl odvolán tehdejší kouč Karel Jarolím. Po roce se tak nachomýtl u dalšího nepříjemného pádu. „Rusko bych sem už netahal," prohodil Bořil, podle kterého se tým za výkon v Kosovu nemusí stydět.

„Nemáme ani bod, ale myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Bylo to nahoru dolů, měli jsme víc vyložených příležitostí než domácí. Bohužel jsme je neproměnili a soupeř nás potrestal. Inkasované góly byly hloupé, smolné," dodal Bořil.

Reklama

Související témata: