Hlavní obsah

Český kouč Slováků: Předvedli jsme i výkony, ze kterých mě doteď bolí hlava. Co dál?

Nic není ztraceno, ale momentálně jsou ve fázi litování promarněných šancí. Slováci zakončili kvalifikační skupinu ME 2020 výhrou 2:0 nad Ázerbájdžánem. Ale ve skupině skončili až třetí a o vstupenku na šampionát si ještě zahrají v březnovém play off Ligy národů. Musejí uspět ve dvou zápasech. Ten první je čeká doma proti Irsku.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Kouč slovenské reprezentace Pavel Hapal při zápase v Chorvatsku.

Článek

"Neporazili jsme ani Wales ani Chorvatsko. To bylo klíčové," citovala slovenská média českého kouče Slováků Pavla Hapala po uzavření bojů v kvalifikační skupině, v níž zažíval střídavé pocity.

Slovensko doma Chorvatům podlehlo 0:4 a venku 1:3. Ve Walesu prohrálo 0:1 a doma remizovalo 1:1. Za prvním Chorvatskem si tak ze druhé pozice zajistili účast na ME Velšané, kteří si v úterý v přímém souboji o postup poradili s Maďary 2:0. Slovensku nepomohla ani závěrečná výhra nad Ázerbájdžánem a za Walesem zaostalo o bod.

„Vyhráli jsme dvakrát nad Maďarskem, i když jsem zaslechl, že je to prý papírově slabší soupeř. Sami víte, že ten dvojzápas byl o něčem jiném. Velmi nervózní a specifický," vracel se Hapal k vypjatým bitvám se sousedy.

Zvláště domácí zápas s Walesem (1:1) mu ale stále ležel v mysli. „Byl rozhodujícím faktorem, mohli jsme získat tři body," lamentoval Hapal podle sportky.sk.

Jediný bod nakonec jeho týmu chyběl k druhé postupové pozici. „Odehráli jsem kvalitní zápasy a předvedli jsme i horší výkony a z těch mě doteď bolí hlava," posteskl si Hapal.

V nadcházejícím semifinále Ligy národů Slováci přivítají 26. března Iry. Pokud je porazí, ve finále se střetnou s Bosnou a Hercegovinou, nebo Severním Irskem. Finále by ale hráli venku.

"Viděli jsme Iry v zápase proti Dánsku, nepodařilo se jim přes něj postoupit. Odehráli ale dobrý duel, silní byli hlavně v závěru," konstatoval Hapal.

K národnímu týmu nastoupil v říjnu 2018. Navzdory nezvládnuté kvalifikaci u něj z působení u mužstva převládají pozitiva. "Samozřejmě, bude to chtít ještě trochu trpělivosti. Na druhé straně, toto mužstvo určitě má svůj potenciál. Věřím, že když jsme se mohli dostat přes kvalifikaci, tak se můžeme dostat určitě i přes baráž. Svůj rok beru spíše pozitivně než negativně. Pochopitelně teď převládá hlavně to, že jsme nepostoupili," dodal někdejší trenér Žiliny či pražské Sparty.

Reklama

Související témata: