Hlavní obsah

Nizozemský kapitán Van Dijk nebude hrát na ME, chce doléčit zraněné koleno

Kapitán nizozemské fotbalové reprezentace Virgil van Dijk nebude hrát na mistrovství Evropy. Devětadvacetiletý obránce Liverpoolu dal před vrcholným turnajem přednost rehabilitaci kolena, v němž si v říjnu během ligového utkání s Evertonem přetrhl přední zkřížený vaz. Od té doby se v žádném zápase neobjevil.

Foto: Clive Brunskill, ČTK/AP

Virgil van Dijk na mistrovství Evropy hrát nebude.

Článek

"Za posledních sedm měsíců jsem ušel dlouhou cestu a bylo třeba po ní jít krok za krokem. Vše šlo dobře a bez komplikací, nicméně v poslední fázi jsem se musel rozhodnout, zda jet na Euro, nebo ne. S ohledem na to, jak se vše vyvíjí, jsem si řekl, že bude lepší nejet a věnovat se plně závěrečné rehabilitaci před další sezonou," řekl Van Dijk na oficiálních stránkách klubu.

Zkušený stoper dovedl před dvěma lety Liverpool k triumfu v Lize mistrů, stal se nejlepším hráčem anglické ligy a o rok později pomohl "Reds" prolomit třicetileté čekání na mistrovský titul. V reprezentaci odehrál 38 zápasů a vstřelil čtyři branky.

"Mistrovství Evropy mi určitě bude chybět. Mrzí mě, že nebudu mít šanci vést svou zemi, ale věci jsou prostě takhle dané a musím je přijmout. Myslím, že je to ale pro tento moment a další budoucnost správné rozhodnutí. I když je to těžké, jsem s tím smířený," dodal Van Dijk.

Nizozemsko na mistrovství Evropy narazí v základní skupině C na Ukrajinu, Rakousko a Severní Makedonii. Všechny tři zápasy odehraje v domácím prostředí v Amsterodamu.

Reklama

Související témata: