Hlavní obsah

Přepadovka v Itálii a strach o Hložka! Mladý kanonýr musel vynechat trénink

Valles
Aktualizováno

Zranění kyčle ho trápí v nevhodný čas. Musel vynechat derby v Ďolíčku, Brnu pak sice nasázel čtyři góly za poločas a nasadil si korunu krále ligových střelců. O poločase si ovšem Adam Hložek řekl o střídání. Osmnáctiletý útočník teď v úterý dopoledne chyběl na druhém tréninku české fotbalové reprezentace na soustředění v Itálii před EURO. Jeho start na šampionátu by však neměl být ohrožen. Do Jižního Tyrolska pak za národním týmem zamířili dopinkoví komisaři, přepadovka však proběhla hladce během necelých dvou hodin.

Foto: FAČR

Adam Hložek během svého prvního tréninku s reprezentačním áčkem.

Článek

Den plný událostí. Čeští fotbalisté na kempu v Itálii před ME podstoupili dopingovou kontrolu. Na dopoledním tréninku chyběl Adam Hložek, zranění je ale jen lehké. Ve hře pak byla i změna tréninkového hřiště, protože trávník u hotelu není úplně ideální.

„Adam je tady s námi, věnuje se hlavně rehabilitaci. Je cílená, jeho start na turnaji by neměl být ohrožen," uklidňuje lékař týmu Petr Krejčí v rozhovoru pro ČT sport.

Doktor měl pod palcem také kontrolu, když dorazila přepadovka dopinkových komisařů.

Pavel Kadeřábek po příjezdu na soustředění před EURO

FAČR

„Kontrola proběhla velmi jednoduše a rychle. Za hodinu a tři čtvrtě jsme byli hotoví. Brala se krev i moč na vyšetření zakázaných látek. Vše proběhlo velmi hladce, výsledky budeme znát v řádu několika dnů. Nepředpokládáme, že by se nám mělo něco dít. Jako se nikdy nic nedělo před minulými šampionáty," usmívá se zkušený matador Krejčí v nahrávce pro média.

Podle informace ČT sport se pak řešila ještě možná změna tréninkového hřiště. Šlo by o komplikaci, protože nejbližší náhradní varianta by znamenala pravidelnou 16kilometrovou projížďku okolními horskými serpentinami.

České hráče čekají na ME tvrdá opatření. Nejméně měsíc v bublině a spousta testů

Sport.cz, FAČR

„Na kvalitu hřiště jsme byli upozorněni, ale myslím, že tak špatné zase není," soudí obránce Jakub Brabec.

Související témata: