Hlavní obsah

Češi si zatrénovali v Hampden Parku, kopnul si i Šilhavý

Glasgow

Dlouhé čekání je u konce. V neděli v půl třetí odpoledne místního času vyběhli čeští reprezentanti na trávník skotského národního stadionu, aby si poprvé zatrénovali v jednom z dějišť EURO 2020. Natěšení bylo na všech znát, dokonce i trenér Šilhavý neváhal a rozeběhl se po trávníku a zkusil si dlouhý odkop z vápna.

Jaroslav Šilhavý už konečně český tým proti Skotsku povede. Soupeř je teď silnější, varujeVideo: Sport.cz, UEFA

 
Článek
Fotogalerie

Na nazdobeném stadionu jsou na každé sedačce přesně vyznačená místa, kam si budou moci sednout fanoušci. Mezi sebou budou mít hned tři prázdné sedačky, kapacita více než padesátitisícového stadionu bude omezená. Na obrovských tabulích se objevila animace české sestavy, skotský hlasatel si zkoušel nahlásit střelce branky. Samozřejmě, že oznámil, že branku vstřelilo Skotsko.

Na šampionátu se otevřený trénink počítá na vteřiny. Český kouč, který bude mít také na velkém turnaji v roli hlavního trenéra premiéru, si nejprve svolal své svěřence ke krátké poradě. Fotbalisté pak utekli před kamerami do druhého koutu stadionu, kde si po rozcvičce zahráli báčko.

Foto: Andy Buchanan, ČTK/AP

Trenér Jaroslav Šilhavý promlouvá k týmu během tréninku v Hampden Parku v Glasgow.

Brankář Tomáš Vaclík si s Alešem Mandousem hned od první chvíle zkoušeli hřiště, mladší olomocký gólman nakopával centry české jedničce. Po zranění Jiřího Pavlenky se zdá, že je o důležitém postu rozhodnuto, i když ani to Šilhavý nepotvrdil. O sestavě je rozhodnuto, ale zůstala v kabině.

Celý trénink sledoval z tribuny očividně unavený Libor Sionko. Vedoucí mužstva rok pečlivě chystal pobyt českého týmu v Edinburghu a narychlo přesunutý kemp do Prahy musel být pro něj obrovským náporem na psychiku.

Je zcela jasné, že na úvod šampionátu budou hrát Češi proti Skotům v jejich zcela domácím prostředí. Hampden Park je ale tak rozlehlý, že je těžké si představit, že by to mohlo být nějaké hotové peklo. Snad si všichni užijí fotbal, když už je konečně zpátky i s diváky. Jestli budou zítra v pozdním odpoledni ti domácí slavit, to záleží na českých fotbalistech.

Konečně je to tady!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: