Hlavní obsah

Oh, Schick! Gól turnaje zlomil srdce Skotů, píší britská média

Praha

Všechny skotské noční můry se v Hampden Parku naplnily. I když se Skotsko poprvé po třiadvaceti letech vrátilo na velkou mezinárodní scénu, byl to jeho soupeř, kdo se zapsal do historie, a to ve velkolepém stylu. Tak hodnotí prohru s českými fotbalisty 0:2 na evropském šampionátu ostrovní média.

Geniální Patrik Schick a podržel nás Tomáš Vaclík, chválil trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, UEFA

 
Článek
Fotogalerie

Vůbec poprvé v 21. století se Skotové dočkali duelu na velkém turnaji, po němž vstřebávají zklamání i šok. „Knockoutový double Patrika Schicka byl snem všech tvůrců titulků. My ostatní se budeme ještě nějakou dobu budit v noci s horečkou," uvádí mimo jiné server Herald Scotland.

„Skotové příliš často postrádali kreativitu. Češi kontrolovali střed hřiště a zaslouženě zvítězili. Skotům nechyběla snaha, ale v důležitých momentech potřebovali více kvality," napsal list The Scotsman.

„Skotsko mělo víc šancí v utkání, ale chyběl mu zakončovatel Schickova kalibru," zmínil server The National.

Foto: Stu Forster, ČTK/AP

Nešťastný skotský brankář David Marshall se marně snaží zastavit míč mířící do sítě z kopačky Patrika Schicka během utkání ME.

Pochopitelně nejvíc se britské deníky věnují fantastické ráně Patrika Schicka z poloviny hřiště, která nadchla fotbalový svět. „Gól turnaje zlomil srdce Skotů," napsal třeba bulvární deník The Sun.

„Český útočník vstřelil ohromující gól z půlící čáry, předvedl jedno z nejlepších zakončení v historii EURO. Zázračný gól zpečetil vítězství Čechů 2:0 a návrat Skotska na vrcholný turnaj poprvé od roku 1998 skončil katastrofou," uvedl dále.

Na sociálních sítích pěje ódy na kousek útočníka Leverkusenu i řada výrazných fotbalových osobností. Třeba Němec Mesut Özil, světový šampion z roku 2014. „Ohhhhhhhhhh Schick. Myslím, že už máme gól šampionátu," uvedl někdejší záložník Arsenalu a současný hráč Fenerbahce.

„Svatý Schick!!! Češi právě zneškodnili Skotsko zázračným gólem z 51 metrů," žasl Piers Morgan, populární britský novinář, hlasatel a komentátor deníku Daily Mail.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama