Hlavní obsah

Spiderman, parkourista, zlato na olympiádě. Internet si střílí ze skotského gólmana

Třiadvacet let čekali fanoušci Skotska na to, až se jejich reprezentace znovu představí na velké fotbalové akci. Vstup do EURO má pro Skoty nakonec ale hodně hořkou příchuť a po prohře 0:2 s Českem na domácí půdě v Hampden Parku to s jejich ambicemi na postup ze skupiny vypadá bledě. Smolařem pondělního duelu se stal jednoznačně gólman David Marshall. Toho si na trávníku překrásným lobem vychutnal útočník české reprezentace Patrik Schick a nyní se na něj za jeho počínání při druhé obdržené brance valí na sociálních sítích jeden vtip za druhým.

Foto: @IamHappyToast, Twitter

Gólman skotské reprezentace David Marshall se za své počínání při druhém obdrženém gólu v utkání na EURO s Českem stal terčem internetových vtipálků.

Článek

Šestatřicetiletý Marshall by na svou premiéru na evropském šampionátu raději co nejrychleji zapomněl. Gólman druholigového Derby při dalekonosné střele Schicka rozhodně neměl ideální postavení a také za to svou kapitulací zaplatil.

Aby toho nebylo málo, při snaze doběhnout lob českého útočníka předvedl podivný zákrok zády do hřiště a v konečném důsledku ještě sám sebe zamotal do brankové sítě. Internetový fenomén byl rázem na světě a na gólmana se teď valí jeden vtip za druhým.

Na jednom z obrázků si ho vychutnává komiksový hrdina Spiderman, na dalších pak Marshall svůj bizarní skok předvádí na nejrůznějších místech. Nechybí ani cesta indickým vlakem a pokračovat by se dalo donekonečna.

Foto: @benjenkers, Twitter

David Marshall jako legendární bouřlivák Eric Cantona

Skotští fotbalisté si pošramocenou reputaci budou moct napravit v pátek ve Wembley. Soupeřem jim bude ale silná Anglie, která v úvodním utkání EURO porazila Chorvatsko.

Reklama

Související témata: