Hlavní obsah

Fotbal není házení kládou nebo stříhání ovcí! Také Chorvati jsou hratelní

První překážka překonána, ideální vstup do turnaje. Výhru české reprezentace nad Skotskem popsala již spousta zasvěcených komentářů. Svérázný pohled nabízí Fanda, který o sobě říká, že je nejupřímnější z fotbalových příznivců, samozřejmě s rudým srdíčkem. „Skotové předváděli svůj tradiční fotbal. Buď simulovali, nebo prasili. A občas poslali ostrý centr do vápna,“ culí se nad oroseným půllitrem náruživý fanoušek, který po ligovém dění s vervou glosuje také EURO. První díl si poslechněte v přiloženém videu.

Jaké šrámy si čeští fotbalisté přivezli z utkání se Skotskem? A co chystají na Chorvatsko? Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Ostrovní tým měl výhodu domácího prostředí, v Hampden Parku ovšem černá série vzájemných zápasů z českého pohledu konečně skončila.

„Ve Skotsku je fotbal sice oblíbený, ale populární tam jsou úplně jiné sporty. Například házení kládou, stříhání ovcí, běhání s mečem po horách, nebo sekání hlav všemu, co se pohne," vtipkuje Fanda na účet soupeře národního týmu.

Mluvit o kanonýrovi Schickovi je teď asi zbytečné... „Viděli jste to asi všichni, ne? Záběr, jak Patrik několik vteřin běží k balonu, celou dobu ví, co udělá, a jakmile se k němu dostane, tak to s milimetrovou přesností provede, oběhne všechny fotbalové sestřihy na světě," chválí kanonýra.

„A co si budeme povídat, druhý nejlepší výkon zápasu Tomáš Vaclík. Takže tři body nám zařídili sparťani. Ale sešívky, buďte v pohodě, některý z těch vašich toho naběhal určitě nejvíc," neodpustí si tradiční rýpnutí do sešívaných rivalů.

Poučný byl druhý zápas ve skupině, v němž Anglie udolala Chorvatsko, druhého soupeře českého týmu.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

„Chorvati jsou jednoznačně hratelní. A jak znám Angličany, nějaký ten průšvih se jim nakonec taky povede," dodává Fanda kuráž českému výběru.

Více už v přiloženém videu.

Reklama

Související témata: