Hlavní obsah

Kéž bychom hráli, jako diváci fandili, řekl po porážce s Portugalci kouč Maďarů

Za výjimečnou označil trenér maďarských fotbalistů Marco Rossi diváckou kulisu v Budapešti, kde jeho svěřence přišlo podpořit na úvodní zápas mistrovství Evropy přes 55 tisíc fanoušků. O to víc italského kouče mrzelo, že jeho tým neudržel s obhájce titulu Portugalskem nerozhodný stav a po třech gólech v závěrečné desetiminutovce prohrál 0:3.

Foto: Attila Kisbenedek, Reuters

Fotbalisté Portugalska se radují z branky

Článek

"Přál bych si, aby náš tým hrál tak, jako naši fanoušci povzbuzovali. Nicméně jsme pro ně odevzdali všechno. Ač jsem zklamaný, že ten zápas dopadl takhle, nemohl jsem po svých hráčích chtít víc," uvedl Rossi na tiskové konferenci po zápase.

Podle některých údajů mohlo být v Puskás Aréně vyprodáno (tedy přes 67 tisíc fanoušků), nicméně UEFA nakonec oznámila počet 55.662 diváků. Maďaři mohou díky uvolněným opatřením proti koronaviru v zemi využít jako jediní z 11 hostitelů celou kapacitu stadionu.

"Fanoušci byli s námi a vytvořili nám skvělou atmosféru. Splnil se mi před nimi dětský sen. Při teprve druhé účasti v národním týmu jsem před hrál před takovou kulisou na mistrovství Evropy a bylo to mimořádné," řekl střídající Szabolcs Schön.

Dvacetiletý záložník dokonce vstřelil v 80. minutě senzační maďarský gól, který však po přezkoumání na videu nebyl uznán pro ofsajd. Portugalci pak v závěru přeci strhli vítězství na svou stranu. Nejprve se po tečované střele prosadil Raphaël Guerreiro a po něm přidal dvě branky Cristiano Ronaldo, který je s 11 trefami nejlepším střelcem historie ME.

Foto: Alex Pantling, Reuters

Cristiano Ronaldo střílí z penalty druhý gól portugalského týmu v souboji s Maďarskem.

"Z těch tří inkasovaných gólů za necelých deset minut jsem zklamaný," uvedl Rossi. "Když dostanete jeden, je to škoda, ale můžete se z toho sebrat a vrátit se silnější. Nicméně je nutné dál pokračovat v tempu a ne se pouštět do rizika. Z výkonu zklamaný nejsem, ale z konečného výsledku ano. Možná je mezi námi a Portugalci třígólový rozdíl, ale ne poté, co jsme viděli v tomto zápase," řekl Rossi.

Nepovedený závěr vzdal částečně i na sebe. "Portugalsko hrálo, jak jsme čekali. Ronaldo nepotřebuje moc příležitostí, aby své soupeře ztrestal. Udělal jsem některá střídání, která nefungovala. Potřebovali jsme něco udělat, nicméně jsem to provedl špatně. Nemám problém přiznat, že jsem chyboval," uvedl Rossi.

V dalším utkání Maďary čeká 19. června v Budapešti Francie, která porazila v úvodním zápase Německo 1:0. "Máme před sebou ještě dva zápasy a musíme se dívat dopředu. Musíme být odvážnější a taky tak hrát. Potřebujeme víc útočit a vytvářet si šance. V dalších dvou zápasech musíme ukázat, že jsme chlapi, schopní reagovat na cokoliv," dodal Rossi.

Reklama

Související témata: