Hlavní obsah

Žádné další přesouvání lahví od sponzorů, vyzvala fotbalisty UEFA

V reakci na přesouvání lahví s pitím na tiskových konferencích Evropská fotbalová unie vyzvala účastníky mistrovství Evropy, aby dodržovali závazky ke sponzorům turnaje. S rošádami začal portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo, který při setkání s novináři před zápasem s Maďarskem od sebe odsunul dvě láhve Coca-Coly a ukázal, že preferuje čistou vodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Se sponzorem fotbalového šampionátu se Ronaldo vůbec nemazalVideo: sntv

 
Článek

Po středečním vítězství Itálie nad Švýcarskem (3:0) ho napodobil autor dvou gólů Manuel Locatelli, který rovněž odstrčil coca-coly mimo záběr televizních kamer. Francouzský záložník Paul Pogba zase po výhře 1:0 nad Německem sundal ze stolu pivo Heineken. Hráč Manchester United, který vyznává islám, možná nepostřehl, že šlo o nealkoholické pivo. Pro náboženské důvody hráčů má ale UEFA podle ředitele turnaje Martina Kallena pochopení.

"UEFA připomněla zúčastněným týmům, že partneři jsou nedílnou součástí turnaje a zajištění rozvoje fotbalu v celé Evropě, a to i pro mládež a ženy," uvedli dnes pořadatelé šampionátu v prohlášení.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Kallen uvedl, že smluvní závazky týkající se sponzorů jsou součástí turnajových předpisů a národní svazy podpisem stvrdily jejich dodržování. Žádné disciplinární opatření ale UEFA neplánuje.

Coca-Cola a Heineken patří k dvanácti nejvýznamnějším sponzorům evropského šampionátu, od kterých UEFA získá podle agentury AP dohromady téměř dvě miliardy eur. Mezi 24 zúčastněných týmů unie vyplatí 371 milionů eur.

Reklama

Související témata: