Hlavní obsah

Chorvati trénovali v Hampdenu: Češí budou silnější než před pěti lety

Stejně jako Češi se Chorvaté připravují doma, do Glasgow se vydali ze svého kempu v Rovinje den před zápasem a v mnohem chladnějším počasí, než si užívají v přímořském kempu, si zatrénovali v Hampden Parku. Ve svém prvním vystoupení na fotbalovém EURO podlehli Anglii, Češi mají výhodu vstupní výhry nad Skotskem.

Foto: gv, Sport.cz

Hampden Park patřil ve čtvrtek večer Chorvatům. A v pátek...?

Článek
Fotogalerie

Zlatko Dalič plánuje úpravy v sestavě, která na úvod prohrála s Anglií. „Musíme se zlepšit v útoku, nebude to snadné ani proti Čechům a ani proti Skotům. Potřebujeme vyhrát, získat zpátky sebevědomí, jeden, dva góly by nám pomohly," říká 54letý trenér. „Změny budou," dodává.

Chorvati neprožívají příjemné období. Z posledních devíti zápasů porazili jen Kypr a Maltu. Zdá se, že hlavní problém je v útočné fázi. Před zápasem došla řeč také na poslední vzájemný souboj na mistrovství Evropy před pěti lety, kde Chrovatsko s českou reprezentací remizovalo 2:2.

Čeští fotbalisté trénovali před Chorvatskem ve velkém vedru

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Vedran Čorluka, který před pěti lety proti Čechům nastoupil, je nyní asistentem trenéra. Na zápas v St. Etienne nevzpomíná s velkým nadšením.„Do 75. minuty bylo všechno v pohodě, pak jsme nedokázali zareagovat na inkasovaný gól a v poslední minutě dostali další z penalty. Měli jsme to zvládnout mnohem lépe," krčí rameny. Hned na to ale své svěřence varuje: „Češi jsou dnes mnohem lepší a rychlejší než před pěti lety, hrají dynamičtější fotbal. Čeká nás mnohem těžší zápas."

Foto: Andy Buchanan, ČTK/AP

Chorvatský trenér Zlatko Dalič mluví k týmu během tréninku v Hampden Parku.

Ze svěřenců Jaroslava Šilhavého divoký zápas pamatuje jenom kapitán Vladimír Darida, na lavičce byl ještě Tomáš Vaclík a jeho jmenovec Koubek.

Zajímavé vzpomínky na něj má forward Milan Škoda, který přišel na hřiště v 67. minutě. „Konkrétně na tenhle zápas vzpomínám strašně rád. Sice se to pro nás nevyvíjelo vůbec dobře, ale dal jsem gól na 2:1. Neměl jsem vůbec možnost si ho užít a oslavit se vším všudy, potřebovali jsme rychle rozehrát. Vyrovnat se povedlo Tomáši Necidovi z penalty, a tak jsem si užil jeho gól mnohem víc a oslavil jsem to dodatečně. Měl jsem opravdu velkou radost," říká současný útočník tureckého Rizesporu.

Češi s Chorvatskem v historii odehráli zatím tři zápasy, ještě nikdy nezvítězili. Podaří se jim historické záznamy změnit v ten nejvhodnější moment?

Reklama

Související témata: