Hlavní obsah

Tipéři jsou pragmatičtí, většina sázek směřuje na vicemistry světa

Praha

Česká reprezentace vstoupila do evropského šampionátu ubojovanou výhrou 2:0 proti Skotsku, v dalším utkání hraném rovněž v Glasgow budou v pátek v podvečer svěřenci kouče Šilhavého čelit o poznání fotbalovějšímu Chorvatsku. Úřadující vicemistři světa mají za sebou generační obměnu, i tak se ale jedná o nesmírně kvalitního soupeře. Na výhru Čechů se tentokrát sází v kurzu 3,7:1, remíza má kurz 3,35:1 a favoritem zápasu jsou kurzem 2,17:1 Chorvaté. Soupeři věří přibližně 70 procent klientů domácích sázkových kanceláří.

Na Chorvaty by mohl český tým vyrukovat s jednou změnou v sestavěVideo: Sport.cz, UEFA

 
Článek

Šampionát se rozběhl, roztáčejí se i sázky. Nejvýdělečnější zápasy pro tipující byly Nizozemsko - Ukrajina, Maďarsko - Portugalsko, Itálie - Turecko, Belgie - Rusko nebo Anglie - Chorvatsko, naopak pro kanceláře vyzněly duely Španělsko - Švédsko a také Polsko - Slovensko.

„Zatím ale velké krachy favoritů nepřišly, takže se sázkařům velmi daří. Velký rozdíl třeba proti hokejovému MS, kde výsledky létaly z extrému do extrému jak cena bitcoinu," komentuje úspěšnost sázek Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Vladimír Darida byl, jako jediný z českého týmu, u pět let staré remízy s Chorvatskem

Sport.cz, UEFA

Český tým je ve svém druhém duelu na EURO podle kurzů outsiderem. Pragmaticky k utkání přistupují i samotní sázkaři, když přibližně celých 70 % z nich volí na tiketu vítězství Chorvatska, remízu preferuje 10 % a pro výhru českého výběru se rozhodlo jen 20 %.

Přesto bookmakeři jako správní fanoušci mají pro český tým slova naděje. „Chorvatsko od stříbrného MS 2018 upadá. Jejich slavná generace prostě stárne a už nejsou v top formě. Třeba Luka Modrič je stále skvělý hráč, ale věřím, že česká super běhavá a pracovitá záloha ve středu pole Chorvatům 90 minut hodně znepříjemní a zápas skončí remízou 1:1," tipuje Urbanec.

Soupeř je pod tlakem

„Chorvaté toho v úvodním duelu s Anglií mnoho nepředvedli a připsali si porážku 0:1, což je dostává pod určitý tlak. V druhém zápase potřebují bodovat, ideálně zvítězit. Reprezentační kariéru ukončila řada opor v čele s Mandžukičem a Rakitičem, herní kvalita tak proti tomu, na co jsme byli zvyklí, šla trochu dolů. Stále se ale jedná o tým, který má co nabídnout. Jak naznačil první zápas, klíčové bude uhlídat Modriče, přes kterého chodí většina útočných akcí," zdůrazňuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Čeští fotbalisté trénovali před Chorvatskem ve velkém vedru

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Na páteční souboj sázejí fanoušci české reprezentace opatrně a s chladnou hlavou. Vždyť se chystáme na stříbrný tým z minulého MS. Ovšem Chorvati jsou podle všeho již za zenitem a jejich tým potřebuje generační obměnu. Češi se předvedli v prvním utkání fantasticky a psychika týmu jede na vítězné vlně," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

„Češi si se Skoty připsali cennou výhru a zejména na Schickův druhý gól se bude dlouho vzpomínat, zároveň se ale ukázaly určité herní rezervy, kdy nás soupeř dokázal hodně nepříjemně tlačit. Čekám opatrný zápas, naši se nemají kam hnát, Chorvaté se zase budou chtít vyhnout inkasované brance. Každopádně bod by byl nesmírně cenný a výrazně by nároďák přiblížil vyřazovací části," přemítá Hanák.

Červená karta asi nepadne

„Sázkaři také často tipují, že v utkání padnou nejméně dvě branky (1,41:1), že každý z týmů dá v utkání nejméně jeden gól (1,87:1) či výsledek utkání bez remízy - výhra Chorvatska (1,56:1). Podle bookmakerů si pro žlutou kartu dojde nejspíše Čaleta-Car, Vrsaljko (oba kurz 4:1), Vida a z českých hráčů Darida nebo Souček s kurzem 4,5:1. Červenou bychom na základě kurzu 5:1 podle sázkových expertů vidět neměli," avizuje Světlíková.

Co se týče situace ve skupině D, tak úvodní duely nic nezměnily na tom, že jasným aspirantem na její ovládnutí je s kurzem 1,17:1 Anglie, český tým se ale posunul na druhou pozici s kurzem 6:1, Chorvaté propadli na kurz 22:1 a outsiderem skupiny zůstávají Skotové s kurzem 60:1.

Do pozice hlavního favorita EURO se díky znamenitému výkonu proti Německu posunula Francie, na kterou se aktuálně sází v kurzu 4,85:1, Belgie a Anglie se srovnaly na kurzu 7:1. Kurz na Českou republiku pak poskočil z původních 130:1 na aktuálních 85:1.

Reklama

Související témata: