Hlavní obsah

Happy end podle Brücknera? Češi řeší před Wembley dilema, jeden zraněný chybí

Praha
Aktualizováno

Tropické nedělní dopoledne láká spíš k vodě, fotbalisté však plní své zadání. Po dvou úvodních zápasech EURO mají se čtyřmi body na kontě postup do osmifinále šampionátu na dosah. Před polednem se vrátili na pražský Strahov, další trénink bude až v pondělí ve Wembley. Národní tým proti původnímu plánu odcestuje k utkání s Anglií v Londýně až v pondělí. Nedělní trénink z důvodu lehčího zranění vynechal záložník Michal Sadílek.

Čeští fotbalisté se v pražském vedru připravují na Anglii. Trénovali bez Michala SadílkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Pohoda v českých tropech trvá. Vtípky a úsměvy, třeba vlasáč Alex Král se i nasprejoval opalovacím krémem jako správný plážový chlapec. Mužstvo je od odletu na soustředění v bublině spolu již 21. den.

Do tréninku se pustil i hlavní český hrdina, třígólový útočník Patrik Schick, který po faulu Dejana Lovrena a krvavém zranění nemá zlomený nos.

Oslava proměněné penalty? Inspiroval jsem se zápasníkem MMA, přiznává Patrik Schick

Sport.cz, FAČR

Pozorní pozorovatelé si ovšem všimli, že jeden hráč na strahovském trávníku chybí. „Nepřijel Michal Sadílek, který se lehce zranil během sobotního tréninku," vysvětluje mluvčí týmu Petr Šedivý.

Plánují trenéři změny v sestavě kvůli rozložení sil?

Sport.cz, FAČR

Podle původního plánu se mělo mužstvo již v neděli večer přesunout do Anglie. Směr Londýn ovšem nabere až v pondělí. Realizační tým usoudil, že bude prospěšnější prodloužit si pohodlí na pražské základně.

Otázka dne: Rozložit zatížení?

Češi při vhodné souhře ostatních výsledků mohou mít již v pondělí postup do osmifinále jistý. Pak by se trenéři mohli řídit příkladem Karla Brücknera ze slavného EURO 2004 v Portugalsku. Když měl národní tým již po dvou zápasech ve skupině postup v kapse, nasadil zkušený kouč do třetího utkání proti Německu druhý sled, aby ušetřil síly opor.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Češi přesto giganta senzačně porazili a zpěv českých fandů „Auf Wiedersehen, Deutschland!" jim v Lisabonu zněl jako nejsladší odměna.

Jaroslav Šilhavý a spol. teď vzhledem k neustálému cestování a pendlování musejí brát ohled na rozložení sil i v případě, že by mužstvo ještě před bitvou ve Wembley postup jistý nemělo. Angličané hrají doma a přesunů jsou ušetřeni.

„Obecně jde o důležitou otázku těchto dnů. Jestli a jak eventuálně rozložit zatížení. Ale musí být ku prospěchu týmu. Není prioritou jen rozkládat síly a upozadit cíl utkání. Na prvním místě je uspět v zápase. Pokud dospějeme k přesvědčení, že nám prospějí změny v sestavě, tak k nim může dojít. Otázku teď řešíme a zatím na ni neumím odpovědět," líčí asistent Jiří Chytrý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: