Hlavní obsah

Hlas bookmakerů? V osmifinálové skládačce převažují oranžové dílky

Přejdou Češi na fotbalovém EURO 2020 přes oranžovou bouři do čtvrtfinále? Kurzy sázkových kanceláří se na desetiny shodují, data hovoří jasně: Dál nepostoupí. Favoritem na účast ve čtvrtfinále je Nizozemsko (1,33:1), českému týmu věří zhruba slabá pětina sázkařů.

Foto: Koen Van Weel, Reuters

Nizozemsko, soupeř českého týmu.

Článek

Dobrou zprávou je, že do Budapešti se dozajista vypraví spousta fandů a díky plnému stadionu bude mít zápas kulisu jako za starých dobrých časů. Horší už je, že postoupit přes Nizozemsko není zrovna jednoduchá mise. Oranje na mistrovství ještě nezaváhali a očima bookmakerů jsou v kurzu okolo 1,33:1 poměrně jasnými favority postupu, na Českou republiku se proti tomu sází v kurzu 3,32:1.

„Vyhnuli jsme se sice triumvirátu zabijáků Francie, Portugalsko, Německo, ale Nizozemsko je podobně kvalitní tým. Před šampionátem se s Oranje příliš nepočítalo, generační obměna si teprve sedá. Jenže ve skupině naprosto dominovali," připomíná Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Páteční trénink fotbalové reprezentace, během kterého se zranil Vladimír Darida

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Hrají týmově, rukopis nizozemského fotbalu je jasně vidět. A navíc z týmu vystupují skvělé individuality, hlavně osa týmu De Licht - De Jong - Depay. V osmifinálové skládačce prostě převažují oranžové dílky, proto jsou Nizozemci po sečtení všech pro a proti favoritem utkání," vysvětluje.

Z náhradníka členem základní sestavy. Tomáš Holeš má za sebou neskutečný rok

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Holanďani se na turnaji prezentují rychlým a útočným fotbalem, na který jsme v jejich podání byli zvyklí v minulých letech. V zápase s Ukrajinou, kdy nepřipustili obrat, pak potvrdili i psychickou odolnost. Ztráta zraněného Luuka de Jonga je nepříjemná, trenér De Boer má ale i tak z čeho vybírat. Jeho svěřenci jsou nesmírně silní na balonu a umějí se prosadit v různých herních situacích," přidává se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Na vítězství Holandska u nás sází dokonce 90 % lidí. Česká reprezentace sice předchozí zápasy hrála dobře, čeká ji však soupeř, který je o třídu výš. Českému celku věří jen 6 % tipérů a na remízu si vsadila 4 % sázkařů. Také často tipují, že padnou alespoň dva góly v kurzu 1,3:1," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Což takhle postup na penalty...?

A co na to Češi, kde leží jejich šance na úspěch? „Našim se proti Nizozemsku historicky celkem daří. Jejich ‚totální' fotbal nám vždycky vyhovoval. Nemusíme příliš tvořit, spíš zachytávat jejich útoky a chodit do brejků. A v tom je současná reprezentace s hráči typu Součka, Daridy, Coufala a spol. fakt dobrá. Jak ukázal Patrik Schick, umíme gólově zakončit protiútok už z půlky. Takže můj osobní tip: Za bouřlivé podpory českých fanoušků budeme v Budapešti remizovat 1:1 a postoupíme na penalty," dodává nakonec optimisticky, ale proti svým kurzům Urbanec.

Trénink české reprezentace před Nizozemskem. Chyběl vykartovaný a lehce zraněný Bořil

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Jaroslav Šilhavý bude postrádat vykartovaného Bořila, hlavně ale musí něco vymyslet v předfinální a finální fázi, kde působíme povětšinou neškodně. Na turnaji zatím skóroval jen Schick, kterého si už Angličané pohlídali a podobně k němu přistoupí také Nizozemci. Češi zatím nepředvedli vše, co je v jejich silách, Holanďany v aktuálním rozpoložení máme šanci potrápit jenom v případě, že se zvedne herní projev celého týmu," zdůrazňuje Hanák.

„Bookmakeři a většina sázkařů si myslí, že Češi v Budapešti neuspějí a na mistrovství Evropy tak skončí. Tým Oranje zatím v perfektní formě vyhrál všechny zápasy a umí se lehce dostávat do šancí. Po porážce Ukrajiny, Rakouska a Severní Makedonie podle sázkových expertů zřejmě se svou hvězdnou sestavou nakonec převálcuje i Česko," varuje Světlíková.

Reklama

Související témata: