Hlavní obsah

Krach Oranje „odskákal“ i Holanďan v Liberci. Vyslechl jsem si hodně, přiznává talent

Fandil svým krajanům, nizozemskému týmu. Jenže Oranje v osmifinále EURO s Českem padli 0:2 a nizozemský stoper Justen Kranthove ve službách Liberce si následující den po senzačním postupu outsidera vyslechl v kabině Slovanu mnohé.

Foto: @LCFC

Justen Kranthove ještě v dresu Leicesteru.

Článek

„Pochopitelně jsem se stal hned ráno před tréninkem terčem hodně vtipů. Nejvíc si ze mě asi utahoval Rambo (Rabušic), ale bylo to myšleno v dobrém, tohle utužuje partu. Českému týmu přeju ve čtvrtfinále jen to nejlepší," prozradil 20letý obránce Justen Kranthove, jenž v minulých sezonách působil v mládežnických týmech Leicesteru City, v létě však posílil Liberec.

Pro Šilhavého partu má jen slova uznání. „Samozřejmě před zápasem každý bral Holandsko jako favorita, ale jak je vidět, když se prezentujete jako tým, hrajete kompaktně a dobře bráníte, můžete dokázat mnohé. Všechna čest, Česko hrálo velmi organizovaně a jako tým, Holandsko nikoliv," vysekl poklonu českým reprezentantům.

Když Nizozemsko porazilo český výběr v kvalifikaci o mistrovství světa v roce 2005 naposledy, bylo mu teprve pět let. „Poslední naše výhra je už hodně stará. Myslím, že český tým je velmi těžké porazit, obzvlášť pro Holandsko," zmínil oranžový komplex.

Zápas podle něj ovlivnilo vyloučení De Ligta deset minut po přestávce za úmyslné hraní rukou. „Pravděpodobně rozhodla červená karta, De Ligt chyboval, šli jsme do deseti a od té doby bylo vidět, že Češi si začali vytvářet šance. Dva góly byly nádherné. Holanďani po červené kartě nevěděli, čí jsou. Český tým podal velice dobrý výkon," chválil Patrika Schicka a spol.

Země tulipánů na velké akci chyběla hned dvakrát za sebou, na úspěch byla nabuzená. Místo toho teď po vyřazení prožívá další velké zklamání. „Co jsem četl a viděl na webech, je obrovské. Každý čekal, že vyhrajeme. Tentokrát nehráli tak dobře jako několik zápasů předtím. Z holandského pohledu osmifinále nic pozitivního nepřineslo," uznal.

Rychlé vyřazení už v osmifinále možná odnese i kouč Frank de Boer. „Je to možné, je teď pod velkou kritikou, uvidíme, jestli zůstane," řekl rodák z Amsterdamu, jenž doufá, že se prosadí v libereckém áčku. I kvůli tomu chodí každý týden na lekci češtiny.

„Jakmile dostanu šanci, snad se jí chopím, ale nejprve se ještě potřebuju rozvíjet a zlepšovat. Přišel jsem z mládežnických kategorií, mezi dospělými si teprve zvykám. Snažím se učit od zkušených hráčů jako Miky (Mikula) nebo Gebre Selassie, kteří tady odehráli hodně zápasů," uzavřel Kranthove.

Reklama