Hlavní obsah

Angličtí fanoušci cestující na čtvrtfinále ME musí v Itálii do karantény

Řím

Italské úřady volají před sobotním čtvrtfinále fotbalového mistrovství Evropy mezi Anglií a Ukrajinou v Římě po přísných kontrolách dodržování koronavirových opatření. Podle aktuálních pravidel musí všichni cestující z Velké Británie v Itálii do pětidenní karantény. Ministr zdravotnictví Pierpaolo Sileri v rozhovoru pro list Corriere della Sera potvrdil, že její dodržení bude i nadále striktně vyžadováno. Navrhl, aby angličtí fanoušci museli před vstupem na stadion prokázat, kdy do země přicestovali.

Foto: Zac Goodwin, ČTK/AP

Fanoušci opouštějí Wembley po utkání Anglie - Německo, ilustrační foto.

Článek

Sileri uznává, že pro fanoušky, kteří se na čtvrtfinálový duel rozhodnou přicestovat až teď, bude problém karanténní opatření splnit. "Vzhledem k časovému rámci je nemožné, aby nyní přijeli do Itálie na sobotní zápas a zároveň dodrželi karanténu," konstatoval ministr s odkazem na čtvrtfinále, které je na programu v sobotu od 21:00 na Olympijském stadionu v Římě.

Britské úřady proto vyzývají fanoušky, aby do Itálie za současné situace raději necestovali. "Opravdu vás žádáme, abyste zápas sledovali z domova a podporovali reprezentaci, co nejhlasitěji můžete, odtud," řekla státní tajemnice Anne-Marie Trevelyanová v rozhovoru pro televizi Sky.

Reklama

Související témata: