Hlavní obsah

Slovácko nezvládlo penaltový rozstřel a v Evropě končí! Plzeň vyhrála a slaví postup

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně vyhráli v Jerevanu v odvetě druhého předkola Konferenční ligy nad Dynamem Brest 2:1. Doma zvítězili Západočeši první duel rovněž 2:1 a postoupili tak do 3. předkola. Tam vyzvou The New Saints. Velšský tým porazil v domácí odvetě 2. předkola Kauno Žalgiris 5:1, první duel vyhrál 5:0. Slovácko v odvetě druhého předkola Konferenční ligy smazalo výsledkem 1:0 po 90 minutách náskok Plovdivu z prvního duelu. Zápas rozhodl až penaltový rozstřel, kde byl úspěšnější bulharský tým. Slovácko v pohárové Evropě v této sezoně končí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka a Parvizchon Umarboev z Lokomotivu během odvety druhého předkola Konferenční ligy.

Článek
Fotogalerie

V Jerevanu, kde se hrálo kvůli omezení letecké dopravy v Bělorusku, ve 12. minutě otevřel skóre plzeňský Joel Kayamba a v 71. minutě přidal pojistku střídající Šimon Falta. V nastavení už pouze snížil Stanislav Bilenkij. Západočeši vyhráli i třetí soutěžní zápas v této sezoně.

Viktoria v další fázi kvalifikace narazí na velšský tým The New Saints. Třináctinásobný velšský šampion se už představil v 1. předkole, v němž vyřadil severoirský Glentoran. Ve druhém předkole deklasoval Kauno Žalgiris po výsledcích 5:0 a 5:1. Úvodní duel s TNS sehrají svěřenci trenéra Michala Bílka ve čtvrtek 5. srpna na jeho hřišti. Odveta je na programu o týden později.

Fotbalisté Slovácka ve čtvrtek v normální hrací době vyhráli brankou Vlastimila Daníčka 1:0. Skóre se i přes jejich výraznou převahu nezměnilo ani v prodloužení a došlo na penaltový rozstřel. Jeho hrdinou se stal bulharský gólman Ilko Pirgov, který chytil střely Vlastimila Daníčka, Daniela Holzera a Tomáše Kohúta. Tím zajistil Lokomotivu postup do třetího kola, kde se utká s FC Kodaň.

Slovácko historicky první účinkování na evropské půdě ukončilo hned ve 2. předkole. Dosud hrál tým z Uherského Hradiště v letech 2001 - 2003 jen dnes už neexistující Pohár Intertoto.

Konferenční liga, odvety 2. předkola:
Brest - Plzeň 1:2
Branky: 90. Bilenkij -  12. Kayamba, 71. Falta. První zápas: 1:2. Postupuje Plzeň.
Slovácko - Plovdiv 1:0, na penalty 2:3
Branka: 26. Daníček. První zápas 0:1. Postupuje Plovdiv.

Výsledky dalších zápasů Konferenční ligy najdete ZDE

Reklama

Související témata: