Hlavní obsah

Hapalovi k narozeninám. Přemůže Sparta srbského strašáka?

Novi Sad

Mají o motiv víc. Jejich trenér slaví den po utkání 49. narozeniny, a tak by se měli fotbalisté pražské Sparty vytáhnout a Pavla Hapala obdarovat vítězstvím. Zároveň by tak v dnešním úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy proti Spartaku Subotica v Novém Sadu odstranili z klubové historie jednoho strašáka. Letenští ještě nikdy v pohárech srbského soupeře nevyřadili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Hapal během víkendového duelu s Opavou.

Článek

Sparta vypadla v obou dosavadních dvojzápasech se srbskými soupeři. V roce 1966 v PMEZ s Partizanem Bělehrad a loni ve 3. předkole Evropské ligy s Crvenou zvezdou Bělehrad.

Proti Subotici je jasným favoritem. Kurz na její postup spadl až na titěrných 1,09:1 směřuje na něj 99% sázek.

„Utkání Subotice s Coleraine jsem chvilku sledoval a koukat se na něj moc nedalo. Dost dobře si neumím představit, že by Sparta s takovým soupeřem vypadla, jakkoliv na horké srbské půdě se může stát ledacos. Na Letné se sice v úvodním ligovém kole občas pískalo, žádná velká hitparáda to nebyla, tříbodová výhra ale snad Hapalovy hochy trochu uklidnila a v rámci evropského dvojzápasu se kvalitativní převaha prokáže," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Jinak však Sparta až do základní skupiny podle bookmakerů v kurzu 1,18:1 neprojde. Ve 3. předkole by ji čekal dánský soupeř Bröndby Kodaň, na něj však ještě Pražané nemyslí. Dnes večer je čeká pohárový vstup a dárek trenérovi.

Nažhavené srbské kvarteto

„Co bych si přál k narozeninám? To je snadné - vítězství. Doufám, že mi právě takový dárek hráči dají," usmívá se Pavel Hapal.

Spoléhá se i na pomoc srbského kvarteta Radakovič, Plavšič, Vukadinovič, Ristič, které se těšilo na domácí půdu.

„Věřím, že se kluci budou chtít doma ukázat. A pokud v utkání dostanou prostor, tak že budou patřit k našim lepším hráčům," doufá kouč.

Příliš rozumů ze svých Srbů o Subotici netahal.

„Určitě jsme se o soupeři s nimi pobavili. Na druhou stranu jsme zhlédli všechna utkání Spartaku v sezóně, i poslední ligové v pondělí. Informací máme spoustu," ujišťuje Hapal.

Zápas se hraje dnes od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: