Hlavní obsah

V Poháru UEFA mohou slavit i týmy, od nichž to nikdo nečekal

Fotbalová Liga mistrů má v tomto týdnu přestávku, a tak na sebe strhává hlavní pozornost Pohár UEFA. Využívá k tomu i osvědčeného modelu své slavnější sestry - šestnáct zápasů rovnoměrně rozložených do dvou dnů s jednotným výkopem ve 20:45.

Článek

Glasgow Rangers, Tottenham Hotspur, Blackburn, Newcastle a Parma už mají jistotu a ve středu večer mohou postup mezi 32 nejlepších oslavit další kluby. A jsou mezi nimi i jména, která by tam po losování asi nikdo nečekal.

Například ve skupině A stačí izraelskému klubu Maccabi Haifa bod v Livornu a už nemůže skončit hůř než třetí. Jejich italský soupeř je na tom podstatně hůř, stejně jako Partizan Bělehrad a Auxerre. Glasgow Rangers mají volno a postup v kapse.

Dinamo může doprovodit Tottenham

Ve skupině B platí totéž o Tottenhamu, který vyhrál všechny tři dosavadní zápasy. Doprovodit ho může Dinamo Bukurešť, pokud doma porazí Bayer Leverkusen. Útok na to určitě má, vždyť Niculescu dal v Poháru UEFA už osm gólů a Ganea, bývalý hráč Stuttgartu, vstřelil před návratem domů svůj poslední gól v Německu právě Leverkusenu.

Skupina C, v níž hraje také Slovan Liberec, patří mezi nejzamotanější a Grasshoppers Curych ji mohou ještě víc zkomplikovat, pokud doma porazí Sevillu. "Kobylky" zatím mají na kontě jen dvě vysoké porážky, ale stále nejsou bez šance. Hostům, kteří obhajují trofej, by výhra dala postupovou jistotu. Vedoucí Alkmaar už ji má skoro teď. Kdyby s Libercem doma prohrál, mohla by ho dohnat ještě čtvrtá Braga, ale ta má momentálně o sedm gólů horší skóre.

Parma už má klid

Ve skupině D má Parma klid už po dvou výhrách a na půdu Racingu Lens může jet bez obav. Situace se tam vyvinula tak, že italský klub už nemůže skončit hůř než třetí.

Zbývajících osm zápasů je na programu ve čtvrtek. Z každé skupiny postoupí tři kluby a k nim se přidají týmy z třetích míst v Lize mistrů.

Středeční program (všechny zápasy začínají ve 20:45)
Skupina A:
Partizan Bělehrad - Auxerre, Livorno - Maccabi Haifa.
Skupina B:
Dinamo Bukurešť - Leverkusen, Besiktas - Bruggy.
Skupina C:
Grasshoppers Curych - Sevilla, Alkmaar - Liberec.
Skupina D:
Lens - Parma, Pamplona - Odense.

Reklama

Související témata: