Hlavní obsah

Frejlach: V tomto zápase jde o všechno, o postup se musíme rvát

Pesimistou není před klíčovým utkáním v Alkmaaru záložník fotbalistů Liberce Tomáš Frejlach. V rozhovoru pro deník Právo říká, že se Severočeši o postup porvou.

Článek

Díky vítězství 4:1 nad Grasshoppers jste v Poháru UEFA stále ve hře, ale k jistotě postupu bez ohledu na další výsledky musíte v Alkmaaru vyhrát...

Je to těžký úkol, ale proč by se nám to nemohlo podařit? Oni patří do špičky nizozemské ligy, my zase mezi nejlepší týmy u nás. V tomto zápase jde o všechno a o postup se musíme rvát. Rozhodně to není nějaký nereálný sen. Nejlepší by bylo zvítězit a nemuset čekat, jak budou hrát naši soupeři. Ale teoreticky by mohla stačit i remíza, i když spoléhat na to rozhodně nemůžeme.

Alkmaar zdobí především skvělá ofenzíva, ve skupině C vyhrál oba zápasy a má výborné skóre 8:2. Máte recept, jak eliminovat přednosti soupeře?

Chce to přestát očekávaný úvodní tlak a precizní defenzívou jim to znechutit. Dobrá obrana bude základ a chtělo by využít nějaký rychlý protiútok.

Alkmaar má vynikající útočníky. Kovermans dal v lize deset gólů, zkušený Arveladze jen o tři méně. Jde z nich strach?

Vím, že jsou hodně nebezpeční a je to jejich obrovská zbraň. Věřím, že naši trenéři je mají dobře zmapované a zvolí tu nejlepší taktiku, jak na ně hrát.

V čem byla mohla být výhoda Liberce?

Jejich hlavní předností je ofenzíva, ale obrana až tak dobrá není. Góly dostávají, jenže většinou soupeře prostě přestřílejí. Doufám, že tam nějaká okénka najdeme. Nejlepší by bylo dát první gól.

Liberec má v posledních dnech dost nabitý program, čeká vás třetí zápas během týdne. Jak se s touto situací vyrovnáte?

Je to náročné, ale každý si musí uvědomit, že nás na podzim čekají už jen dva zápasy a není na co se šetřit. Docela nám pomohlo, že jsme v neděli do Ostravy i zpátky letěli a nemuseli jsme se trmácet několik hodin autobusem.

Je vám teprve jednadvacet. Berete zápasy Poháru UEFA jako šanci zviditelnit se na evropské scéně?

Určitě, utkání sleduje spousta manažerů a pozorují hráče. Ale já jsem momentálně strašně šťastný v Liberci, kde mi dali šanci hrát v klubu s nejvyššími ambicemi. Zápasy evropských pohárů jsou pro mě obrovskou odměnou.

Reklama

Související témata: