Hlavní obsah

Rozehnal: V Boleslavi nás čeká duel pravdy, přijeli jsme pro body

PRAHA

S jednoznačnou touhou zvítězit a udržet se ve hře o postup do jarní části Poháru UEFA přiletěli ve středu v poledne do Prahy fotbalisté Paris St. Germain. Český reprezentační obránce David Rozehnal má ze čtvrtečního soupeře Mladé Boleslavi velký respekt a těší se na přátelštější atmosféru v hledišti, než jaká panovala při posledních zápasech PSG.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Rozehnal ví, že pokud chce francouzský celek reálně zůstat ve hře o účast ve 3. kole soutěže, musí na půdě úřadujícího českého vicemistra uspět. "Pro nás to bude zápas pravdy. My jsme sem přijeli vyhrát, protože potřebujeme tři body, a potom budeme mít větší šanci na postup," řekl novinářům po příletu český reprezentační bek.

Podle něj si dají Francouzi na Mladou Boleslav velký pozor, protože hráči mají na paměti překvapivé vyřazení Marseille v předkole soutěže. "Máme k Boleslavi určitě velký respekt, jsou před námi, i když jen o skóre. Hrají dobře týmově, za všechno mluví vyřazení Marseille. Hlavně doma jsou nesmírně silní, jsou agresivní, dobře presujou," vyzdvihl Rozehnal přednosti středočeského mužstva.

Jedeme pro body, pro vítězství

Přesto si hráči pařížského klubu přijeli pro výhru. "Lhal bych, kdybych řekl, že jedeme pro bod. My jedeme pro body, pro vítězství," prohlásil bojovně Rozehnal.

Možnost zjistit více o aktuální formě Mladé Boleslavi mohl mít šestadvacetiletý obránce na posledním reprezentačním srazu při přípravném utkání s Dánskem, ale fotbalisté středočeského celku nakonec kvůli kolizi s ligovým zápasem v Brücknerově výběru nefigurovali. "Trošku mě to mrzí, ale viděl jsem jejich poslední zápasy párkrát v televizi. Znám kluky, co se objevili v reprezentaci, ale o ostatních tolik nevím, protože ten tým se hodně obměnil," řekl Rozehnal.

Bývalý hráč Olomouce a belgických Brugg se před zápasem hecoval s kolegou z národního týmu Markem Kuličem. "S Kuldou jsme si psali esemesky. Bylo to ale spíš takové přátelské, nic většího. Zítra se uvidíme, doufám, že to pro nás dopadne dobře," řekl Rozehnal.

Fanouška zastřelil policista

Na třináctý tým francouzské ligy doléhá nejen špatná forma z posledních zápasů, ale i tragické úmrtí jednoho z fanoušků, jehož při posledním utkání Poháru UEFA s Hapoelem Tel Aviv zastřelil policista. "Atmosféra není dobrá, i když se to teď trošku uklidnilo. Ta tragická událost se nás dotkla, protože se nás to z nějaké části týká. Bylo to hodně špatné, doufám, že to neovlivní vystoupení v Boleslavi," věří Rozehnal.

Nespokojenost fanoušků s předváděnou hrou PSG dokonce přerostla i v útoky na hráče. "Doufám, že už se nebude takový incident opakovat. Nebylo to příjemné, když fanoušci útočili na hráče. V kabině to nebylo příjemné," řekl Rozehnal, který se dozvěděl o smrti jednoho z příznivců od prezidenta klubu. "Přišel do kabiny a okrajově řekl, že se něco stalo. Ale podrobnosti jsem zjistil až v novinách a na internetu," dodal vysoký bek.

Po nepokojích v hledišti se proto těší na klidnější prostředí v pětitisícovém hledišti Mladé Boleslavi. "Kluci asi budou překvapení, ale mně to nevadí. Doufám, že bude plno a atmosféra bude taková přátelštější. Objednal jsem si deset až patnáct lístků, přijede rodina," prozradil. "Naši fanoušci jsou divocí, ale do Čech nepřijeli takoví, jako před týdnem," ujistil Rozehnal a rychle spěchal do autobusu za spoluhráči. Od 18:00 je čeká oficiální trénink.

Reklama