Hlavní obsah

Rozehnala mrzelo chování fanoušků PSG v Boleslavi

Reprezentační obránce David Rozehnal si zápas na české půdě proti Mladé Boleslavi užíval. Hráč francouzského Paris St. Germain se během duelu 2. kola Poháru UEFA potkal na hřišti s několika kolegy z národního týmu, s Markem Kuličem si pak po skončení vyměnil dres. Příjemné pocity však Rozehnalovi zhořkly kvůli rasistickým pokřikům francouzských fanoušků na vlastní hráče.

Článek

Stává se už pomalu tradicí, že v zápasech PSG o sobě dají jeho příznivci negativně vědět. V minulém týdnu donutil rozvášněný dav po utkání s Hapoelem Tel Aviv policistu tmavé pleti ke střelbě a tragickému zabití fanouška.

O týden později v Mladé Boleslavi si opět příznivci pařížského mužstva neodpustili rasistické výlevy, což Rozehnala šokovalo. "Nevím, co k tomu říct, je to velká ostuda, že francouzští fanoušci bučeli na naše hráče tmavé pleti. Už se to předtím stalo i u autobusu," řekl šestadvacetiletý bek. "Je to v jejich hlavách, těžko se toho zbaví. Já jen doufám, že to není to naše pravé fanouškovské jádro," podotkl Rozehnal.

S fotkou manželky pod dresem

Před čtvrtečním utkáním se prý textovými zprávami přes mobilní telefon hecoval s reprezentačním kolegou Kuličem, ale na hřišti vše probíhalo v přátelské rovině. "Popřáli jsme si před zápasem hodně štěstí. Řekl jsem mu, ať se mu daří o trochu méně než mně," pravil s úsměvem Rozehnal.

Vysoký obránce měl na mladoboleslavském stadionu několikanásobnou podporu. Vedle přátel a příbuzných seděla v hledišti i manželka Petra, jejíž fotku si nechal Rozehnal pro štěstí vytisknout na tričku pod dres. "Pomáhá mi to, přináší mi to štěstí," vysvětlil hráč PSG, který litoval několika nedotáhnutých brejkových situací svého týmu z druhého poločasu.

"Oni do nás sice bušili, ale my jsme měli hodně velké šance z protiútoků. Bohužel nám vždycky nevyšla koncová přihrávka. Kdybychom některý z těch tří brejků proměnili, asi bychom vyhráli," domníval se Rozehnal.

Raději by zůstal v Čechách

Jeho tým se musel po celý druhý poločas obejít bez vyloučeného útočníka Dianého, ale Rozehnal verdikt bosenského rozhodčího zpochybňoval. "Já si myslím, že to bylo přísné na žlutou kartu. Faul tam sice byl, ale mohl nechat domácím výhodu," domníval se bývalý hráč belgických Brugg. "Posoudit to mohl trošičku líp. Možná, že nevěděl, že už má jednu kartu, a tak bez váhání vytáhl druhou," přemítal Rozehnal.

Podle něj pařížskému celku poslední dobou docela vyhovuje, když dohrává v oslabení. "Nedávno jsme hráli o deseti a dali tři góly. Jednou nám to takhle pomohlo," připomněl Rozehnal říjnovou výhru 4:2 nad Sedanem. Jinak ale PSG nezažívá příliš vydařený rok. Kromě nepříznivých výsledků se na francouzský velkoklub valí lavina nespokojenosti i od samotných fanoušků. "Upřímně, na chvíli bych chtěl tady v Čechách zůstat, ale nejde to. Nebylo by dobré, abych opustil loď. Situace je těžká i ohledně fanoušků, uvidíme, jak se k nám budou dál chovat," pověděl Rozehnal.

Náladu si mohu Francouzi vylepšit v posledním utkání skupiny v půlce prosince, kdy přivítají už jistého postupujícího Panathinaikos Atény. Případná výhra posune PSG do jarního pokračování soutěže. "Myslím, že na tom nejsme tak zle. Uhráli jsme dvě remízy venku, což není špatné. Pouze škoda domácí prohry s Hapoelem, teď jen musíme zdolat Panathinaikos," pravil Rozehnal.

Reklama

Související témata: