Hlavní obsah

Úderníci z Edenu pokračují na válečné stezce. Únava není pro sešívané téma

Kodaň

Říjen pomalu končí, a už mají slávisté odehráno v sezóně 17 soutěžních zápasů. Spolu s Olomoucí nejvíce ze všech českých klubů. „Někteří kluci měli v reprezentační pauze volno tři nebo čtyři dny, určitě si odpočinuli. Náročný program není téma. Zatím ho zvládáme dobře, jsme naběhaní dost,“ ujišťuje obránce Vladimír Coufal s úsměvem. Dnešní zápas fotbalové Evropské ligy FC Kodaň - Slavia se hraje od 18:55. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Martin Malý/SK Slavia Praha

Brankář Přemysl Kovář vítá navrátilce Milana Škodu.

Článek
Fotogalerie

Trénink fotbalistů Slavie v Kodani

Mohou si připadat jako stachanovci. Úderníci z Edenu pokračují ve zběsilém tempu.

„Myslím si, že náročný program zvládáme v pohodě. Nic lehkého, ale zvykli jsme si už loni. Měli jsme program dost podobný. Musíme dobře regenerovat a starat se o tělo. V reprezentační pauze jsme si odpočinuli a načerpali nové síly. A jdeme dále," líčí záložník Miroslav Stoch.

Pro úspěšné výsledky je teď dost podstatné, jak hráči náročný program snášejí. Zvláště reprezentanti, kteří mají ke klubovým ještě další povinnosti.

„Spíš než fyzicky, jsou kluci unavení psychicky. Podzim je teď pro ně náročný. Ale samozřejmě dbáme i na regeneraci, která je extrémně důležitá. Maséři a fyzioterapeuti mají dost práce," poznamenává asistent Zdeněk Houštecký.

Ke všemu ještě mužstvo oslabila rozsáhlá marodka. Marodi v čele se Škodou a Teclem se však pomalu vracejí do hry.

„Pokud jde o zázemí, udělal se ve Slavii v poslední době velký kus práce. Nakoupily se nové přístroje, třeba laser. Lékařský tým vytváří mužstvu skvělé podmínky," pochvaluje si trenér Jindřich Trpišovský.

Soupeř zvládá ještě větší porci

Ostatně Kodaň má za sebou ještě větší porci. Do hlavní fáze musela projít přes čtyři předkola, přitom v deseti zápasech této sezóny v soutěži ještě neprohrála.

Sešívaní nastoupí ve skupině podruhé za sebou venku. Na horké půdě Zenitu se prezentovali odvážným výkonem. V Kodani chtějí na minulý duel navázat, ovšem s jiným výsledkem než 0:1. „Rádi bychom zopakovali výkon z Petrohradu, hlavně však k němu potřebujeme přidat nějaký gól. Kodaň hraje trochu jiným stylem než Zenit, může jít o ještě těžší zápas," přemítá Vladimír Coufal.

Očekává, že dánský tým neponechá nic náhodě. „Podle mě nás Petrohrad trochu podcenil, klasičtí Rusové. Kodaň nás ale určitě poté, co jsme předvedli v Petrohradu, nepodcení. Uvidíme, co předvede," usmívá se reprezentační bek.

Reklama

Související témata: