Hlavní obsah

Koubek soupeře podržel, tenhle zápas mu pomůže, chválil českého reprezentanta jablonecký Lischka

Jablonec

Po půlhodině hry mohl stoper David Lischka poslat Jablonec proti Rennes hlavou do vedení, jenže český gólman v brance francouzského celku Tomáš Koubek znovu tasil skvělý reflexivní zákrok a dál hájil čisté konto. To se mu povedlo až do poslední minuty. Severočeši doma padli 0:1 a v základní skupině Evropské ligy nezvítězili ani na pátý pokus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Rennes Tomáš Koubek během utkání Evropské ligy v Jablonci.

Článek

„Je to pro nás zklamání. Znovu jsme si dokázali, že hrát můžeme s každým. Určitě jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel nás může mrzet produktivita, ve které nás vyškolili. Jestli se nemýlím, měli jednu střelu na bránu a hned z toho dali gól. My měli několik situací, které jsme nevyřešili. Když z takových gól nedáme, nemůžeme vyhrát," litoval reprezentant do 21 let Lischka.

Velkou šanci jste měl i vy ve 33. minutě. Šlo to trefit ještě líp, nebo prostě skvěle zasáhl Koubek?

Byla by to dobrá hlavička, kdyby skončila v bráně. Soustředil jsem se hlavně na to, abych to trefil čistě, ale bohužel tam byl Koubas. Chytil to dobře, ale myslím, že i já jsem pro to mohl udělat víc, dát tomu větší razanci, ale to je už jen kdyby...

Jak velkou překážkou pro vás celkově Koubek byl?

Chytal dobře. I po zápase jsme prohodili pár slov, že doufáme, že se teď zase chytne a že mu tenhle zápas pomůže. Několikrát Rennes podržel, vychytal několik šancí.

Byl to nejlepší hráč soupeře?

Určitě patřil k těm nejlepším.

Když Martin Doležal po půlhodině hry trefil ve vyložené šanci jen břevno, co vám blesklo hlavou?

To jsem si říkal: Ty jo, už je to tu zase... Nedáme prostě první gól, po kterém by se nám určitě hrálo jinak a mělo by to jiný vývoj. Ale věřil jsem, že to tam třeba ještě spadne.

Rennes udeřilo z první vážnější situace. Kde se tam stala chyba?

Z pravé strany přišel centr a v pokutovém území dostal moc prostoru Sarr. Pak se to vyvinulo tak, že to zpoza šestnáctky nádherně trefil. Bohužel, s tím Vlasta nemohl nic dělat.

V tom byl asi největší rozdíl mezi vámi a Rennes, souhlasíte?

Přesně tak. Tohle nás trápí celou Evropskou ligu, že máme bohužel špatnou produktivitu. Ať to bylo teď s Rennes, nebo minule v Astaně, je to pořád dokola. Ale když takové šance nedáme, uspět nemůžeme.

Jaké to bylo jít do utkání s vědomím, že už postoupit kvůli výhře Kyjeva v Astaně nemůžete?

Trenér nás na to připravoval, že tato situace může nastat. Ale hrajeme to poprvé a určitě chceme každý zápas vyhrát. Kvůli nám i divákům, pro klub. Je to pro nás určitě významná událost, i když jsme už postoupit nemohli. Takže jsme to nevnímali a chtěli vyhrát za každou cenu.

Už před posledním kolem je jisté, že skončíte poslední, jak působení v Evropské lize hodnotíte?

Na této úrovni hrál jen Hübscha (Hübschman) a Hovorka. Určitě jsme si ukázali, že jsme rovnocenným soupeřem v Evropě. Víme, co nás příště bude čekat a je to jenom plus, že jsme to hráli. Teď máme ještě poslední zápas a chceme v Kyjevě určitě uspět, jdeme si poslední zápas užít.

Reklama

Související témata: