Hlavní obsah

Kanonýr Komličenko jako špeh nenadchl. Radit umí všichni, pronesl nezvrušeně trenér Zenitu

Dvěma góly pokořil obranu fotbalové Slavie během minulého ligového kola. Ruský útočník Nikolaj Komličenko ve službách Mladé Boleslavi sice prohru Středočechů neodvrátil, nicméně vylepšil aktuální střeleckou bilanci v tuzemské nejvyšší soutěži už na sedmnáct zásahů. Jenže jako špeh, který má krajanům poradit, jak přelstít defenzivu pražského týmu, příliš nenadchl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi Petr Mareš (vlevo) a Nikolaj Komličenko oslavují gól proti Slavii.

Článek

Fotbalisty Zenitu Petrohrad při jejich posledním duelu ve skupině C Evropské ligy, jímž bude čtvrteční večerní duel v Praze na hřišti Slavie, doprovází početná ekipa ruských žurnalistů. Někteří vyrazili během středy za Komličenkem do středočeského města a hledali u něj recept na čtvrtečního protivníka.

Krátce před čtvrtečním tréninkem lídra ruské ligy na stadiónu v Edenu se snažili všechny rady zprostředkovat šéfovi lavičky Zenitu, jímž je Sergej Semak. „Jejich středoví obránci jsou hodně vytažení, ideální pro rychlé kontry. A také většinou hodně výrazně odkrývají část plochy, kde není těžiště hry," předával v dobré víře prostřednictvím zvukového záznamu Komličenko pár dnů staré poznatky.

Semak se jen usmál. „Neslyšel jsem ho mluvit o dění na hřišti do pětaosmdesáté minuty," pronesl dvaačtyřicetiletý trenér v narážce na skutečnost, že Slavia drtivou většinu sobotního zápasu jasně kontrolovala, vedla už o tři branky a Komličenko se do žádné šance nedostal.

„Já mám pochopitelně soupeře dobře nastudovaného. Sleduji českou ligu. Všichni jsou chytří a umí poradit, jak se proti Slavii hraje, ale přesto je tým první v soutěži a má čtyřbodový náskok," pronesl s nadhledem Semak.

Připustil, že v posledním duelu skupiny C dostanou v jeho týmu výrazný prostor náhradníci. A posteskl si nad začátkem zápasu, který s ohledem na dvouhodinový posun začne až hodinu před půlnocí času v Petrohradu. „Je to veliký problém hlavně z hlediska fyziologického nastavení hráčů. Jde o záležitost, která nás trápí, ale nemůžeme ji změnit," pokrčil smířlivě rameny Semak.

Reklama