Hlavní obsah

Druhý gól Jablonci sebral rozhodčí, píší na Ukrajině

Kyjev

Jako slabý hodnotí ukrajinská média výkon fotbalistů Dynama Kyjev, kteří ve čtvrtek na vlastním hřišti podlehli v závěrečném kole skupiny Evropské ligy Jablonci 0:1. "Bez ohledu na tuto porážku zůstalo Dynamo na prvním místě ve skupině," konstatuje deník Ukrajinska pravda.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Jablonecký gólman Vlastimil Hrubý v utkání Evropské ligy na hřišti Dynama Kyjev neinkasoval.

Článek

Hráči Dynama inkasovali rychlý gól v 10. minutě, kdy Martin Doležal hlavičkoval do sítě po rohovém kopu. "O dvě minuty později měli Češi další šanci skórovat, ale za kyjevské hráče ji odvrátil rozhodčí," poznamenal deník o situaci, kdy se Doležal ocitl sám před brankářem, který mu podkopl nohu.

Sudí však místo penalty ukázal Doležalovi žlutou kartu za simulování. V prvním poločase měli hosté ještě dvě gólové šance, střely Jovoviče a Doležala ale už spolehlivě zneškodnil brankář Buščan.

Nevýrazný poločas

"V útoku vypadalo Dynamo bledě a v obraně neschopně," míní komentátor. Pozoruhodnější okamžik ve hře Kyjeva představovala jen Kedziorova šance, polský obránce ale z několika metrů netrefil branku. "Jablonec ustál i nápor Dynama v poslední čtvrthodině a dosáhl prvního vítězství v Evropské lize," uvedla Ukrajinska pravda.

"Kyjevští hráči celkově odehráli nevýrazný první poločas, kdy inkasovali po rohovém kopu. Po přestávce trošku přidali, vynikl zejména střídající Citajšvili, ale i tak domácí žádný gól nevstřelili. Dynamo končí ve skupině na prvním místě, ale jak výsledek, tak i hra kyjevského týmu budí u fanoušků jen trpkost," napsal server Ua-football.com. Za festival "omylů a chyb" označil prohru Dynama portál Football24.ua.

"Jedna přesná trefa v úvodu západu stačila, aby rozhodla o vítězi zápasu," konstatoval server Obozrevatel a dodal, že beztak smutný večer kyjevských fanoušků zkalilo ještě zranění mladého dánského nováčka Mikkela Duelunda.

Reklama

Související témata: