Hlavní obsah

Kdo za Hubníka? Vrba má stopery vyřešené, Dinamo přirovnal ke Slavii

neu (Záhřeb)Sport.cz

Jeho tým otočil úvodní duel se Záhřebem (2:1), v neděli pokořil ligového lídra Slavii (2:0). Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba věří, že se toto pozitivně odrazí na čtvrteční odvetě s Dinamem v play off Evropské ligy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci

Článek
Fotogalerie

„První zápas s Dinamem budeme hodnotit až po tom druhém, bylo však důležité, že jsme ho otočili. Pro sebevědomí i atmosféru v klubu je samozřejmě důležité vyhrávat," podotkl Vrba ve středu večer na letitém stadionu Maksimir v Záhřebu. Ve čtvrtek večer bude praskat ve švech, už několik dnů je vyprodáno. V hledišti bude 35 tisíc divokých fanoušků.

„Vždycky lepší, když je plný stadion, než když je na tribuně pár tisícovek. Je ale dobře, že tribuny jsou od hřiště daleko, fanoušci Dinama jsou divocí," culil se obránce Milan Havel, který se v úterý stal poprvé otcem, narodil se mu syn Jakub. Bude pro něj radostná událost motivujícím faktorem?

„Moc jsem si to užil, vidět svého syna bylo nejkrásnějším dnem mého života. Jsem rád, že si to malý tak dobře naplánoval mezi zápasy s Dinamem. Můžu se teď soustředit zase jen na fotbal," podotkl Havel.

Viktoriáni dobře vědí, s kým mají tu čest. Záhřeb se sice do jarní fáze evropských pohárů kvalifikoval po 50 letech, pravidelně však hraje skupinu Ligy mistrů nebo Evropské ligy. Vzhledem ke zranění Lukáše Hejdy, které si vyžádá až 6 týdnů léčby a absence vykartovaného kapitána Romana Hubníka, vznikl Plzni problém ve středu obrany. Kdo nakonec na Maksimiru vytvoří dvojici s jediným „čistokrevným" stoperem k dispozici Luďkem Pernicou?

„Vím, jak to vyřeším. Připravujeme se na to dva dny, víc času jsme neměli," prohlásil Vrba, který potvrdil, že vybral jednoho z trojice Procházka, Limberský, Řezník. Zatímco jeho mužstvo absolvovalo v neděli náročný ligový šlágr se Slavií, kouč Dinama o víkendu pošetřil všechny své opory. I tak Záhřeb s přehledem vyhrál 3:0.

„Dinamo si toto může dovolit, vede suverénně ligu. Jeho sestava bude ve čtvrtek úplně odlišná. Bude se hodně podobat té, která hrála v Plzni," ví Vrba, podle kterého čeká Viktorii náročnější duel než ten loňský ve stejné fázi soutěže na půdě Partizanu Bělehrad.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Trénink v plném proudu 💪 #fcvp #UEL #DZGFCVP

Příspěvek sdílený FC Viktoria Plzeň (@fcviktoria_official),Úno 20, 2019 v 9:21 PST

„Respektuji sílu Partizanu, ale teď nás čeká těžší utkání. Dinamo je na stejné úrovni jako Slavie, nebo jako i další top kluby v Česku. Mužstvu věřím, i když víme, že nás čeká nejlepší mužstvo v Chorvatsku," uvedl plzeňský kouč. „Věříme, že je v našich silách postoupit. Máme zkušený tým, zápasy v Lize mistrů na podzim nám mohly jen pomoct," dodal Havel.

Čtvrteční utkání začíná v 18:55, přímý přenos vysílá Nova Sport 2, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz.

Postoupí Plzeň přes Dinamo Záhřeb do další fáze Evropské ligy?
Ano
61,9 %
Ne
38,1 %
Celkem hlasovalo 12396 čtenářů.

Reklama

Související témata: