Hlavní obsah

Přinese Slavii štěstí? Duel sešívaných bude pískat rozhodčí se jménem červenobílé legendy

Genk/Praha

Slavii už od devíti večer čeká rozhodující duel s Genkem, který určí, zda červenobílí proklouznou do dalších fází Evropské ligy, nebo jejich pohárová cesta skončí v prvním jarním kole. Došlo přitom ke zvláštní shodě okolností.

Foto: Slavia.cz

John William Madden se svými svěřenci.

Článek

Zápas bude řídit sudí ze Skotska s příjmením Madden. Jednoho Skota jménem Madden přitom už slávistická historie zná - byl to její dlouholetý kouč. Ačkoli jde pouze o shodu jmen a oba Maddenové spolu kromě národnosti nemají nic společného, fanoušci si zvláštní shody okolností okamžitě všimli.

Jednu zkušenost už slávisté s rozhodčím Bobbym Maddenem mají. Ale pozitivní není. Sudí řídil domácí pohárový zápas Slavie s Villarealem v listopadu 2017, ve kterém červenobílí španělskému celku podlehli 0:2. Góly tehdy zařídili Bacca a Simon Deli, který si vstřelil vlastní branku.

Obránce z Pobřeží slonoviny je ve Slavii i nyní, a dokonce je velmi pravděpodobné, že dnes vzhledem ke karetnímu trestu svého kolegy Michaela Ngadeua nastoupí v základní sestavě. Uvidíme, zda tedy dnes slávisté budou mít více štěstí než před rokem a čtvrt.

John William Madden byl slavný skotský kouč. Do Prahy přišel na počátku 20. století a Slavii trénoval celých 25 let. Mnozí fanoušci jej považují za jednu z největších osobností slávistické historie. Dnes je po něm pojmenována jedna z tribun na Sinobo Stadium.

Pomůže dnes Slavii přítomnost jména její legendy na hřišti k postupu? Utkání začíná ve 21:00, vysílá jej ČT Sport.

Reklama