Hlavní obsah

Slávistická radost. Podívejte se na oslavy postupu pohledem hráčů

Muselo to z nich spadnout. Mají v kapse postup do osmifinále Evropské ligy! Slavia si do Genku odvezla remízu z domácího utkání 0:0. Vypadalo to, že nadějný výsledek hráčům v úvodu čtvrteční odvety trochu svazoval ruce. Vše vyústilo hrubkou gólmana Koláře. Jenže slávisty to nepoložilo. Soupeře deklasovali na jeho půdě 4:1 a mohli si tak naplno užít oslavy postupu. Podívejte se, jak vypadala jejich radost přímo na hrací ploše.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Hráči Slavie slaví postup do osmifinále Evropské ligy. Belgický Genk deklasovali na jeho hřišti 4:1.

Článek

Když Leandro Trossard v 10. minutě trefil odkrytou bránu po nedorozumění červenobílé obrany, všem fanouškům zatrnulo. I přes všechny vynikající výkony gólmanské jedničky bylo jasné, že jednou to přijít musí. Sebevědomý Kolář a jeho odvážné finesy přidělávají vrásky na čele fanouškům z Edenu dlouhodobě. Ale že mu tu napoprvé nevyjde zrovna v odvetném duelu souboje o osmifinále EL? Noční můra, kterou by si před zápasem připouštěl málokdo.

Červenobílé to ale paradoxně probudilo k famóznímu výkonu. Díky brankám Coufala, Traorého a dvěma zásahům Milana Škody doslova deklasovali belgického mistra na jeho vlastním hřišti 4:1. Což je nejlepší český výsledek v jarní části evropských pohárů na půdě soupeře v historii. Závěrečný hvizd naplno spustil oslavy svěřenců Jindřicha Trpišovského. Jejich radost korespondovala s důležitostí momentu.

Červenobílí se v osmifinále Evropské ligy potkají se španělskou Sevillou, ve které září reprezentační gólman Tomáš Vaclík. Čtvrtý tým nejvyšší španělské soutěže bude pro Slávii hodně těžkým soupeřem. Začínat se bude 7. března ve Španělsku. Odveta je na programu o týden později.

Reklama