Hlavní obsah

Nemáme se za co stydět, vědí slávisté po těsné prohře. Na lepší tým jsme zatím nenarazili, zní z Chelsea

Praha

Aspoň remízu s týmem absolutní světové špičky měli na dosah. Dokonce i gól, který by je posunul do vedení. Fotbalisté pražské Slavie až v samém závěru úvodního utkání čtvrtfinále Evropské ligy jednou chybovali a tvrdě zaplatili. Londýnské Chelsea po velmi odvážném výkonu podlehli 0:1. „Nemáme se za co stydět! Zklamaní jsme jen z inkasovaného gólu, který přišel až v závěru,“ poukazuje záložník Petr Ševčík, jeden z hrdinů v sešívaném dresu.

Podali jsme nadstandardní výkon, řekli po zápase slávistéVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér musí svému týmu složit poklonu. „Kluci hráli skvěle," zdůrazňuje Jindřich Trpišovský.

Zklamaný ovšem je, ne že ne. „Samozřejmě z porážky. Věřili jsme si, že jsme schopni doma obrat Chelsea o body. Sehráli jsme výborný první poločas, druhý už byl trochu horší. Zatímco my jsme dvě velké šance neproměnili, oni prokázali velkou produktivitu. Dali nám krásný gól," hodnotí Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Willian z Chelsea a fotbalisté Slavie Praha Alex Král a Jan Bořil během utkání čtvrtfinále Evropské ligy

„V první půli jsme je presovali, trochu nám pak docházely síly. Ke všemu nastoupil Hazard a všichni viděli, co umí s míčem," přidává se Petr Ševčík.

Porážka mužstvo hodně bolí. „Něco jsme neproměnili, oni jsou tak velký tým, že nás pak hned potrestají. Na gól už jsme nestačili reagovat," lituje obránce Vladimír Coufal.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Slávisté byli favoritovi vyrovnaným soupeřem

Šance na postup žije, věří

Obránce Rüdiger se po utkání nechal slyšet, že Chelsea zatím v letošním ročníku Evropské ligy na lepší tým nenarazila...

„Taková pochvala nás těší, ale body nám nedá. Odveta v Londýně bude těžká. Nemáme se však za co stydět," zdůrazňuje i Coufal.

Jaké teď mají Pražané šance na postup?

„U nich čekám trochu jiný zápas. Při výsledku 0:0 bych řekl, že šance máme. Dohánět prohru teď bude složité, ale jsme schopni tam dát gól. Chelsea zvýšila kvalitu mužstva střídáním. Uvidíme, v jaké sestavě nastoupí v odvetě oni a v jaké my," přemítá kouč Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marcos Alonso z Chelsea a fotbalisté Slavie Praha Ibrahim Traóre a Alex Král během utkání čtvrtfinále Evropské ligy

Slávisté však sami sobě dali návod, jak lze uspět.

„Nějakých 75 minut jsme je vydrželi presovat. Je tedy vidět, že jsme hodně dobře fyzicky připravení. Pak nám trochu chyběla síla dopředu, což se ale dalo čekat. Musíme proměňovat každou šanci, kterých nebude moc. Stále věřím, že můžeme postoupit," troufá si vlasáč Alex Král, který po utkání v tunelu prohodil pár vět s Davidem Luizem, mužem se stejným bujným účesem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

We’ll see at Stamford Bridge @davidluiz_4 😎✊🏽⚽️🐙

Příspěvek sdílený 👑ALEX KRÁL👑 (@alexkral98),Dub 11, 2019 v 3:31 PDT

„Řekli jsme si, že se uvidíme ještě v Anglii. Chceme tam vyhrát," ujišťuje Král.

Reklama