Hlavní obsah

S chobotnicí doufají v senzaci! Slavia odletěla do Londýna porvat se o semifinále Evropské ligy

Praha

S cílem pokusit se urvat senzační postup odletěli fotbalisté Slavie Praha v úterý krátce před polednem do Londýna, kde nastoupí ve čtvrtek večer k odvetě čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Chelsea. Anglický tým slavil v Edenu výhru 1:0. Svěřenci trenéra Trpišovského tak potřebují k přímému postupu mezi nejlepší čtyři týmy soutěže vyhrát o dvě branky, nebo o jednu při minimálně dvou vstřelených.

Foto: www.slavia.cz

Směr Londýn! Kouč Slavie Jindřich Trpišovský vede svou ekipu do letadla na ruzyňském letišti.

Článek

„Míříme do Londýna s nadějí. Věříme, že postup není ztracen a chceme vybojovat místo mezi čtyřmi nejlepšími kluby soutěže," vyhlásil pro slavia.cz bojovně asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Případný triumf Slavie by pro pražský klub znamenal opakování historického maxima v podobě semifinále Poháru UEFA ze sezony 1995/96, kdy Pražané vyřadili ve čtvrtfinále AS Řím a následně podlehli Bordeaux. Čtvrtfinále hrála Slavia rovněž v sezoně 1999/2000, kdy podlehla Leedsu United.

„Budeme se snažit hrát stejně aktivně, jako v domácím utkání. Jsme přesvědčeni, že je Chelsea hratelná. Navíc po vypršení trestu za žluté karty může nastoupit Tomáš Souček, což je naše chobotnice ve středu zálohy. I proto věříme, že překvapíme," vykládal Houštecký.

Proti Slavii však hovoří statistiky. V žádné ze čtyř konfrontací na anglické půdě nedokázala vyhrát a vstřelila jediný gól. Třikrát odcházela z bitev s kluby z Premier League poražena, jen jednou uhrála remízu.

„Zbraně však rozhodně neskládáme, byť těsná domácí prohra nám narušila postupové plány. Kdybychom doma udrželi bezbrankovou remízu, naše šance byly dobré. Ale věřím, že jsme schopní na Stamford Bridge vstřelit branku," nastínil trenér Jindřich Trpišovský, že doufá v lepší produktivitu. „Velké zápasy jsou právě o schopnosti využít každou příležitost, což jsme v prvním zápase nedokázali. Měli jsme dvě velké šance, ale neproměnili je," připomínal Trpišovský.

„Rozhodně nejedeme zápas jen odehrát, smířeni s vyřazením. V prvním duelu jsme viděli, jak silná Chelsea je. I přesto se nám všem v hlavách honí myšlenky na postup," připustil záložník Slavie Jaromír Zmrhal, že Pražané doufají v triumf znamenající pokračování jejich cesty Evropskou ligou.

Slavia k utkání, které se v Londýně hraje ve čtvrtek ve 21 hodin, odletěla po remíze 1:1 v nedělním derby se Spartou, kdy rozhodčí Slavii upřeli dva pokutové kopy. Chelsea půjde do odvety po nedělní prohře v Liverpoolu, po níž klesla na pátou příčku Premier League mimo pozice garantující Ligu mistrů. I proto se domácí upínají k triumfu v Evropské lize, čímž by si zajistili pozici mezi evropskou klubovou smetánkou.

Slavia v Evropě na anglické půdě
čtvrtfinále Poháru UEFA březen 2000
Leeds United-Slavia Praha 3:0
1. kolo Poháru UEFA 2006/07
Tottenham Hotspur-Slavia Praha 1:0
základní skupina Ligy mistrů 2007/08
Arsenal-Slavia Praha 7:0
2. kolo Poháru UEFA 2007/08
Tottenham Hotspur-Slavia Praha 1:1
Věříte, že fotbalová Slavia postoupí přes Chelsea do semifinále Evropské ligy?
Ano.
47,1 %
Ne.
52,9 %
Celkem hlasovalo 4044 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články