Hlavní obsah

Amatéři si splnili sen. Univerzitní tým studentů si zahraje o Evropskou ligu

Fotbalová pohádka z říše snů. Tak by se dala nazvat cesta amatérských fotbalistů letošním ročníkem nejvyšší velšské soutěže Premier League. Klub Cardiff Metropolitan University totiž obsadil v lize sedmé místo a v závěrečném playoff se mohl porvat o možnost účastnit se kvalifikace o příští ročník Evropské ligy. A přesně to se studentům z Walesu nakonec povedlo. Ve finále porazili klub Bela Town poměrem 2:1 na penalty a o evropské poháry si zahrají už v červnu.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté klubu Cardiff Metropolitan University F.C. zvítězili ve finále play off velšské ligy o účast v evropských pohárech a zahrají si kvalifikační fázi o Evropskou ligu.

Článek

Studují například sportovní psychologii, trenéřinu nebo fyzioterapii. Fotbal je neživí, je pro ně koníčkem. Příští rok si ale hráči klubu Cardiff Metropolitan University možná vybojují skrz kvalifikační kola účast v Evropské lize. Narazit by tak mohli například i na hvězdný Manchester United nebo plzeňskou Viktorii.

Přestože se jedná a vysoce nepravděpodobný scénář, pro studenty je už dosažení předskupinové fáze obrovským úspěchem. Nic na tom nemění ani fakt, že díky téměř nulovému koeficientu budou nenasazeným týmem v předběžném kole kvalifikace.

Vysokoškoláci skončili na sedmém místě Welsh Premier League, což jim umožnilo střetnout se s týmy ze čtvrtého až šestého místa tabulky o možnost zahrát si v příštím ročníku evropské poháry. A povedlo se. Po vítězství v semifinále si studenti z velšského Cardiffu poradili ve finále s klubem Bala Town 2:1 na penalty. A šampaňské mohlo téct proudem.

První kvalifikační duely jsou na programu už v červnu. A kam by se mladíci mohli za fotbalem podívat? V osudí čekají nasazené týmy z Andorry, Faerských ostrovů nebo z Gibraltaru.

Reklama

Související témata: