Hlavní obsah

Nenechali se odradit. Dva nadšení fanoušci Chelsea dorazili do Baku po sedmi dnech na cestách

Baku/Praha

Dva oddaní fanoušci Blues se nenechali odradit kontroverzí ohledně vzdálenosti destinace finálového zápasu Evropské ligy mezi Chelsea a Arsenalem, které se odehraje ve středu večer v Ázerbájdžánském Baku. Sbalili jen to nejpotřebnější a vyrazili za svým klubem. Jejich cesta trvala sedm dlouhých dní a k dosažení svého cíle využili několik dopravních prostředků.

Foto: Sport.cz

Dva angličtí fanoušci Chelsea vyrazili na osmidenní cestu na finále Evropské ligy do Ázerbájdžánského Baku.

Článek

Neprodané vstupenky, problémy s arménským fotbalistou Mchitarjanem, který kvůli svému původu na finále neodcestuje, letiště, které může odbavit pouze omezený počet cestujících za hodinu nebo nedostupné ubytování pro návštěvníky prestižní akce. To je jen část problémů, které doprovází Baku jako místo, kde bude letos rozhodnuto o vítězi Evropské ligy.

Nic z toho neodradilo dvojici odvážných fanoušků londýnské Chelsea jménem Jake Ralph a Kevin Cobb, kteří se rozhodli, že si i přes všechny zmiňované překážky finále nenechají ujít. Urazit přitom museli více než 5000 kilometrů.

Dvojice vyrazila z Londýna minulý týden v úterý. Letecky se nejprve přesunuli do turecké Ankary. Podstatnou část cesty však absolvovali vlakem. Pro své putování Ázerbájdžánem museli cestovatelé využít i další dopravní prostředek, pronajali si taxík.

Po sedmi dlouhých dnech pak konečně stanuli před olympijským stadionem a ve středu večer si budou moci vychutnat finálový boj jejich oblíbeného klubu. „Celkově půjde o můj 677. zápas Chelsea, na kterém budu osobně přítomen," řekl pro server Daily Mail mladší z příznivců a vzápětí dodal, že jeho otec jich má na kontě minimálně jednou tolik. „Na výjezdu v evropských pohárech jsem byl třicetkrát," dodal muž, pro nějž je cestování za Chelsea životní vášní.

Reklama

Související témata: