Hlavní obsah

Zahraniční média tepou finále Evropské ligy v Baku: Stupidní! Příště zkuste třeba Měsíc

Baku/Praha

Evropská liga ve středu zakončila svůj další ročník. Fotbalově se v ní předvedli zejména hráči Chelsea, jmenovitě hlavně Eden Hazard, ale kromě výkonů na hřišti se hodně mluví i o umístění finálového zápasu. Právě za něj je totiž UEFA hodně kritizována. Fanoušci i odborníci se podivovali a podivují nad tím, proč se finále hrálo tak daleko. Baku je od Londýna vzdáleno opravdu pořádný kus a pro anglického fanouška není vůbec snadné se tam dostat.

Foto: Phil Noble, Reuters

Finále Evropské ligy v Baku se stalo terčem kritiky

Článek

A tak se kvůli špatné dostupnosti i dlouhé vzdálenosti stalo, že oba londýnské kluby musely slušnou část přidělených vstupenek vrátit. Stejně tak učinili i sponzoři a partneři. Přitom jak Chelsea, tak Arsenalu bylo přiděleno pouze 6000 vstupenek, a to i přesto, že kapacita stadionu v Baku je 68 700 diváků.

Toto celé mělo za následek to, že stadion v Baku ve středu místy zel prázdnotou. Na Olympijském stadionu byly volné tisíce míst. Navíc byli fanoušci opravdu hodně daleko od hřiště a summa summárum, atmosféra vůbec nedosahovala toho, na co jsme z podobných zápasů zvyklí.

S kritikou kromě mnohých fanoušků nešetří ani některé zahraniční weby. Třeba britský BBC Sport píše: „Příště, až bude UEFA chtít udělat finále na nějakém novém hřišti, může zkusit Měsíc."

„UEFA dokázala, že čistě anglické finále Evropské ligy mezi Chelsea a Arsenalem vypadalo jako posezónní přátelský zápas na nějakém mezinárodním poháru šampionů," uvedl server Sport Bible, který volbu místa utkání označil za stupidní.

Podle UEFA však středeční zápas zaznamenal třetí nejvyšší návštěvu na finálovém utkání Evropské ligy v historii. Na stadion prý dorazilo 51 370 diváků.

Reklama