Hlavní obsah

Další úspěch Slavie! Její opora byla vybrána do nejlepší jedenáctky Evropské ligy

Praha

Slavia letos zažila opravdu skvělou sezonu. Po 77 letech dosáhla na double a ani v Evropě se neztratila. V osmifinále Evropské ligy sešívaní po venkovní remíze a infarktové odvetě dokázali vyřadit španělskou Sevillu a svoji pouť v evropských pohárech ukončili až ve čtvrtfinále, kdy podlehli pozdějšímu vítězi celé soutěže, londýnské Chelsea. A za úspěšnou sezonou nyní přichází pomyslná tečka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oliver Giroud z Chelsea a Michael Ngadeu ze Slavie. Oba jsou v sestavě roku Evropské ligy podle serveru WhoScored.com.

Článek

Tou je přítomnost jednoho z jejích hráčů v sestavě roku v rámci Evropské ligy podle serveru WhoScored.com. Tím, kdo se zařadil po bok hvězd, jakými jsou Olivier Giroud nebo Willian, je Michael Ngadeu-Ngadjui, stoper Slavie, který se během bojů pražského klubu v Evropské lize vyznačoval značnou spolehlivostí v obranných zákrocích a dobrým čtením hry.

V sestavě roku ale dost možná chybí některá jména, která by tam mnozí fanoušci očekávali. Nepřítomnost Edena Hazarda by se teoreticky ještě dala vysvětlit tím, že belgická hvězda do utkání Evropské ligy často nastupovala až v jejich průběhu, nebo je sledovala úplně z lavičky.

Víc zarážející je nejspíše nepřítomnost Luky Joviče, který letos nejen v Evropské lize předváděl vynikající výkony. Těch si všiml i Real Madrid, který v úterý oznámil, že se s Eintrachtem dohodl na přestupu 21letého Srba.

Reklama