Hlavní obsah

Plzeňští se odletěli rvát s belgickou Bohemkou. Musíme být nebezpečnější než v Ďolíčku, vědí

Praha

Příhodnější generálku na čtvrteční úvodní duel 3. předkola Evropské ligy si fotbalisté Plzně nemohli přát. Herní styl Royalu Antverpy je totiž hodně podobný tomu, který vyznávají Bohemians 1905, s nimiž se viktoriáni utkali v sobotu u Botiče (0:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík z Viktorie Plzeň během utkání 4. kola Fortuna ligy na hřišti Bohemians 1905.

Článek

„Antverpy mají spoustu Afričanů, hrají jako Bohemka, tedy nesmírně náročný fotbal. Musíme se s tím popasovat líp než v Ďolíčku," prohlásil před středečním dopoledním odletem do Bruselu záložník Dominik Janošek.

Dvojzápas s Antverpami, které se na evropskou scénu vracejí po 22 letech, je pro Plzeň notně důležitý. Na chod klubu si roky vydělává bonusy z evropských pohárů, pokud by v základní skupině chyběla, šlo by o citelnou ztrátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Michael Krmenčík a Jan Kopic se v Ďolíčku výhry nedočkali.

„Pro Viktorku je důležité být v Evropě každý rok. Ale nic jednoduchého nás nečeká," pověděl záložník Jan Kopic, kterého úvod sezony zastihl ve skvělé formě. Antverpy v prvních dvou kolech belgické ligy dvakrát zvítězily shodně 4:1, čtyři góly obstaral konžský útočník Mbokani. „Kromě Mbokaniho mají výborné rychlé krajní záložníky a obránce," doplnil Kopic.

Západočeši se s Antverpami střetnou poprvé v historii, přesto se o Evropskou ligu neodletěli rvát do neznámého prostředí. Čtvrteční duel se totiž uskuteční v Bruselu, na Stadionu krále Baudouina. Před sedmi lety tam Viktoria odehrála zápas s Lokerenem, jehož stadion také nesplňoval podmínky pro konání evropských pohárů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba sleduje dění na hřišti během 4. ligového kola proti Bohemians.

„Měla by být pro nás trochu výhoda, že nebudou hrát doma," podotkl Kopic, podle kterého musí Plzeň vylepšit finální fázi. Vždyť ve třech z posledních čtyř zápasů, včetně neúspěšného dvojutkání s Olympiakosem v předkole Ligy mistrů, nevstřelila gól. „Na Olympiakosu jsme byli bez šance, soupeř byl prostě lepší. Tentokrát musíme být dopředu mnohem nebezpečnější. Vstřelit gól venku je vždycky velké plus," uvedl Kopic.

Čtvrteční duel v Bruselu začíná v 19.30.

Reklama

Související témata: