Hlavní obsah

Nesmíme připustit, aby nás Rumuni roztrhali, varuje boleslavský gólman

Praha

Bude na něm hodně záležet, jak si dnes večer v rumunském Giurgiu mezi tyčemi povede a nakolik svému týmu v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy pomůže. Před týdnem v dalekém Kazachstánu to v druhém kvalifikačním dějství mladoboleslavský gólman Jan Šeda svedl a pomohl Středočechům k postupu, dnes večer by se chtěl proti FCSB, jak se momentálně jmenuje někdejší Steaua Bukurešť, výkon a výsledek zopakovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda.

Článek

Šanci máte, protože konstelace je vám nakloněná. Rumunský protivník se v minulých dnech a týdnech hodně trápil, v domácí lize se mu nedaří, takže je až devátý, ani v přechozím kvalifikačním kole to žádná sláva nebyla.

A navíc odvolali trenéra a zbavili se tří hráčů základní sestavy, takže asi opravdu nejsou v ideálním rozpoložení. Nastala pro nás nejlepší možná situace, proto vidíme trochu větší šanci.

Zvláště, když váš soupeř nemůže hrát na svém stadionu. Právě v době zápasu bude v Bukurešti vystupovat skupina Metallica... Budete tedy muset do sedmdesát kilometrů vzdáleného Giurgiu.

To by mohlo představovat další malou výhodu. Jiné by bylo hrát na velkém stadionu v Bukurešti a jiné bude nastupovat v Giurgiu, kam se do hlediště vejde jen osm a půl tisíce diváků. Ale rumunští fanoušci určitě udělají patřičnou atmosféru i tam. Ale když se zařídíme, jako před týdnem v Kazachstánu, nemělo by to představovat problém. V Šymkentu jsme si řekli, že ti lidé fandí i nám a neměli jsme proto s atmosférou problém.

Pomohlo vám určitě i to, že po anabázi se zpáteční cestou z Kazachstánu jste měli o víkendu volno, neboť váš ligový zápas v Teplicích byl nakonec odložený.

Já bych v Teplicích klidně hrál, protože jsem se cítil dobře. V Šymkentu jsem moc práce neměl. Pro spoluhráče by to bylo samozřejmě náročnější, takže dobře, že se nehrálo.

Mohli jste se alespoň důkladně připravit na FCSB. Co vám trenéři u videa se sestřihy zápasů Rumunů vykládali?

Viděli jsme, že mají hodně šikovné hráče, kteří to s míčem dovedou. Takticky ale zase až tak vyspělí nejsou. Pokud podáme kompaktní výkon a nenecháme je, aby roztrhali naše rozestavění, mohl by zápas dopadnout dobře.

I vy si ovšem budete muset dávat v bráně náramný pozor na soupeřovy útočníky.

Všiml jsem si, že Rumuni mají skvělé individuality a že jsou hodně nepříjemní při standardních situacích, které si musíme pohlídat. Hlavně Tanase mi připadal hodně nebezpečný, dva hráči operující za ním ale také. Střílí z každé pozice, posílají hodně centrů do šestnáctky, takže budeme muset být ve střehu, abychom uhráli výsledek dávající naději na postup pro domácí odvetu.

Postoupí Mladá Boleslav přes rumunský tým FCSB do závěrečného kvalifikačního kola Evropské ligy?
Ano
51,8 %
Ne
48,2 %
Celkem hlasovalo 1287 čtenářů.

Reklama

Související témata: