Hlavní obsah

Útočník Antverp předvedl nepochopitelný zkrat. Klub to stálo postup do Evropské ligy

Brusel/Praha

Těžko pochopitelný zkrat předvedl kamerunský útočník Antverp Didier Lamkel Zé během čtvrtečního odvetného duelu 4. předkola Evropské ligy proti nizozemskému Alkmaaru. V 73. minutě střetnutí sice Kamerunec otevřel skóre zápasu a v tu chvíli to bylo pro domácí postupové vedení 1:0, jenže útočník svou oslavu s fanoušky přehnal natolik, že následovala druhá žlutá a vyloučení. Hosté v nastavení srovnali a v následném prodloužení účinkování Antverp v letošním ročníku evropských pohárů třemi góly ukončili.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Antverp Didier Lamkel Zé ukazuje na obdiv svůj dres poté, co vstřelil gól a za následnou oslavu s fanoušky si nechal dát druhou žlutou kartu.

Článek

Antverpy si z Nizozemska k domácí odvetě přivezly nadějnou remízu 1:1. Jenže jejich plán začal dostávat trhlinu už v prvním poločase, kdy se během tříminutovky nechal vykartovat Dieumerci Mbokani. V druhé půli to pro přemožitele Plzně vypadalo však hodně nadějně, když se v 73. minutě zápasu trefil Didier Lamkel Zé.

Dvaadvacetiletý útočník se ale postupovou trefou nechal unést přespříliš a svou oslavu u domácího kotle přepískl. Jestli zapomněl na to, že mu sudí v 51. minutě udělil první žlutou, nebo si prostě myslel, že to mají Antverpy v kapse, a bylo mu to jedno, těžko soudit. Druhá žlutá ovšem znamenala odchod do kabin a domácí hráli o devíti. Lamkel Zé při cestě do tunelu na fanoušky ukazoval vlastní dres.

Alkmaar pochopitelně ucítil šanci a jedna ze 17 střel z druhé půle nakonec v síti přece jen skončila. V 90. minutě vyrovnal Calvin Stengs a duel šel do prodloužení. A devítičlenné skvadře Antverp pochopitelně došla pára, dostali ještě tři další góly a v konečném součtu s prvním zápasem se z evropských pohárů pakují porážkou 2:5.

To, co si Lamkel Zé po utkání vyslechl od rumunského kouče László Bölöniho, zřejmě nebylo nic moc pěkného. Jeho kolega Lior Refaelov se v pozápasovém rozhovoru nechal slyšet, že to není poprvé, co nešťastník předvedl podobný zkrat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články