Hlavní obsah

Kulič: Přijeli jsme si pro postup

Fotbalisty Sparty čeká ve čtvrtek klíčová odveta úvodního kola Poháru UEFA v dánském Odense. Po bezbrankové remíze na Letné je v lepší pozici domácí klub. Vyřazení Sparty by ale znamenalo nesplnění klíčového podzimního úkolu a asi i zemětřesení v kabině. "Musíme dát gól a minimálně pak remízovat," burcuje před důležitým zápasem jeden ze zkušených hráčů Sparty, útočník Marek Kulič.

Článek

Cítíte se na postup do dalšího kola?

Přijeli jsme si do Dánska pro postup. Nic jiného nás nezajímá. Odense je soupeř, přes kterého bychom měli přejít. Nebude to lehké, ale musíme dát gól a minimálně pak remízovat. Všichni víme, o co jde klubu a tím i nám. Na postup máme. Opak by byl obrovským neúspěchem.

Trefil jste se v poháru proti Dukle, byl to gól, který vás střelecky nastartoval?

Těžko říct. S Duklou to byl nepříjemný zápas, čekalo se od nás povinné vítězství, ale ono to není jednoduché. Naštěstí jsme zápas zvládli, takže to bylo v pohodě. Vezměte si ale, kolik prvoligových týmů už z poháru vypadlo, včetně v té době ligu vedoucích Teplic. A jestli mě to nastartovalo pořádně i střelecky, to se teprve pozná.

Jak tedy vidíte vy osobně svoji podzimní formu?

Začal jsem dobře, ale nedal jsem góly. To se na mně podepsalo. Herně to špatné není, ale musím střílet branky, hlavně v lize a Poháru UEFA. Jakmile v takových zápas nedává útočník Sparty góly, je to špatné, protože to je jeho úkol. Věřím, že už se budu trefovat.

V poslední době se ale hodně mluvilo a psalo o sparťanské krizi...

Výsledková tu určitě byla, ale herní jen v domácím utkání s Odense. Prohra s Mladou Boleslaví také moc mrzí. V tom utkání to bylo výhradně o neproměňování šancí. Potřebovali jsme chytit v důležitém zápase a to se snad povedlo v Jablonci.

Podepsaly se na mužstvu problémy posledních týdnů, myslím především disciplinární tresty za extempore v Teplicích?

Příjemné to nebylo, to je logické. Každý se s tím musel nějak vyrovnat, ale rozhodně bych tomu nepřičítal zmíněné neproměňování šancí, to je o něčem jiném.

Reklama

Související témata: