Hlavní obsah

Fanoušci Boleslavi se v Palermu stali obětí loupežného přepadení

PALERMO

Čtyři fanoušci mladoboleslavských fotbalistů nebudou v dobrém vzpomínat na výjezd do Palerma k odvetě prvního kola Poháru UEFA. Stali se totiž v noci na čtvrtek obětí loupežného přepadení; přišli o finanční hotovost, veškeré doklady či fotoaparát. Na vlastní kůži tak poznali, že v potemnělých uličkách sicilské metropole s "mafiánskou" pověstí je nutno mít se stále na pozoru.

Foto: www.flickr.com

Jedna z ulic sicilského Palerma

Článek

Zřejmě nejhůř dopadl Milan Králík, řidič z povolání, jehož služby využívá i vedení mladoboleslavského klubu. Ve středu v noci se Králík vracel z restaurace na hotel, když jej dostihli dva muži na mopedu a vzápětí přepadli. Z ruky mu nezletilý chlapec ještě za jízdy vytrhl taštičku se všemi doklady a peněženkou, v níž prý měl obnos pohybující se kolem 900 eur.

"Chvíli jsem se s nimi zkoušel přetahovat, ale když na mě vytáhli mačetu, tak jsem se raději vzdal, než aby mně usekli ruku," líčil dnes novinářům Králík, který měl zrovna ve středu 66. narozeniny. Oslava pro něj ale měla velmi trpkou příchuť. Ještě dnes byl z celé události zjevně otřesený. "Aspoň, že jsem si nechal pas na recepci," dodal. Přepadení mu připomíná i krvavý šrám na předloktí. "Táhli mě několik metrů po zemi, než jsem se pustil," vzpomínal Králík.

Italští policisté Čechům příliš nepomohli

Ihned po incidentu vyhledal policisty, s velkým pochopením se však nesetkal. "Naložili mě do auta, ale v další ulici mě vyhodili s tím, že na mě nemají čas, že jim končí služba a ať se stavím druhý den. Dnes dopoledne jsem strávil na služebně tři hodiny, ale náčelník byl zjevně otrávený, protože musel do práce. Dozvěděl jsem se, že takové přepadení jsou v Palermu normální věcí, ale prý se někam zajedou podívat na to místo, kde mě přepadli," popisoval Králík. Žádné rozuzlení či nález ukradených věcí podle svých slov nečeká.

Nebyl ale sám, kdo z doprovodu mladoboleslavského týmu dopadl v Palermu špatně. Nejmenované ženě byla při večeři v restauraci zcizena kabelka s doklady a penězi, dva muže z řad klubových sponzorů zase v noci dostihla a zbila další skupina palermských násilníků. Také je připravila o fotoaparát a peníze. "Ležel jsem na zemi a kopali do mě, dokud jsem foťák nepustil," vykládal jeden z mužů s rozbitým obličejem, jenž si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata: