Hlavní obsah

Italský tisk vidí příčinu vyřazení Palerma v ofsajdu

ŘÍM

Čtvrteční vyřazení Palerma z fotbalového Poháru UEFA Mladou Boleslaví považuje italský tisk za trochu nešťastné. Italské deníky píší, že při Sedláčkově gólu v samém závěru utkání, kdy útočil i boleslavský brankář Miller, byl právě on zřejmě v postavení mimo hru.

Článek

Některá média považují Millerův ofsajd za hotovou věc, jiné píší jen o podezření. Výkon domácích však italští novináři rozhodně nechválí a celkově považují utkání za nepovedené.

Prohra Palerma 0:1 a jeho vyřazení na penalty podle tisku zapadá do "černého večera" pro italský fotbal, protože z Poháru UEFA byly vyřazeny také Empoli a Sampdoria. "A soupeři přitom nebyli Celtic, Real nebo Manchester, ale Curych, Aalborg a Mladá Boleslav, při vší úctě k Mladé Boleslavi," napsal Il Giornale.

La Repubblica píše, že Palermo hrálo matně, sterilně a nepřesně, ale bylo vyřazeno slabším soupeřem, který nikdy nebyl opravdu nebezpečný. List celkově hodnotí utkání jako ošklivé a jako kopii prvního zápasu jen s tím rozdílem, že tentokrát padl gól na druhé straně.

Podle Gazzetta dello Sport se postup Palerma zdál až do konce jasný, protože Mladá Boleslav v útoku skoro neexistovala a domácí kontrolovali hru. Jediné ospravedlnění pro Italy vidí list v přemíře smůly v podobě zranění. Na tuto okolnost poukazuje i Il Messaggero.

Reklama

Související témata: