Hlavní obsah

Sparta v Odense jen splnila postupový cíl

Karel Felt (Odense)Právo

Remízou 0:0 skončila i po prodloužení odveta Sparty s Odense, a tak český fotbalový mistr splnil postupový cíl až v penaltovém rozstřelu, který vyhrál v šesté sérii 4:3. Hrou však znovu nenadchl, průměrný dánský celek mu dal pořádně zabrat.

Článek

„Jinou variantu než postup jsme nepřipouštěli. Škoda neproměněných šancí v prvním poločase, potom nám chyběl pohyb. Výkon se hodně zlepšil po příchodu Horvátha do prodloužení, přesto zápas došel až do penalt. Při nich jsme věřili Poštulkovi, který je umí chytat. Obstáli i kluci, kteří na ně šli. Brezinský a Došek, kteří neproměnili, penalty běžně nekopou,“ vyložil kouč Sparty Michal Bílek.

Klíčová chvíle přišla, když Poštulka Helvegovu penaltu zneškodnil a Kadlec ránou doprostřed branky poslal Spartu dál. „ Při rozstřelu jsem nebyl nervózní, v něm už je gólman ve výhodě a tlak padá na střelce. Dánské hráče jsem neznal, oni mne ale také ne. Odhadoval jsem, kam by mohli kopnout, a snažil se je k tomu pohybem navést. Dvakrát mi to vyšlo, rozstřel začínající Sörensen navíc minul branku,“ říkal Tomáš Poštulka, který v roce 1995 v penaltové koncovce vychytal Pohár ČMFS Hradci Králové ve finále se Žižkovem, za nějž tehdy hrál jeho současný kouč Bílek...

„Já to říkal, že Poštulka jim minimálně dvě penalty chytí,“ usmíval se Pavel Horváth. „Byl to značný nápor na psychiku, ale penaltový rozstřel jsme zvládli,“ říkal kapitán týmu Zdeněk Pospěch. V zákulisí se mluvilo o tom, že v případě vyřazení by byl letenský trenér odvolán. „To byly spekulace médií, já ze strany vedení klubu tlak nepocítil. Teď ani necítím úlevu, ale spíš únavu. Zápas stál hodně sil i ty, kteří nebyli na trávníku,“ uvedl bezprostředně po zápase Bílek a po chvíli přiznal, že výsledek je v tomto případě důležitější než samotná hra.

Reklama

Související témata: