Hlavní obsah

Lavičku před záhřebskou konfrontací s Dinamem ztráty neděsí

ZÁHŘEB

Letenský kouč Lavička je v pohodě. Dokonce až nebývalé, byť bude ve čtvrtek večer na záhřebském stadionu Maximi skládat pohárový reparát. Alespoň do základní skupiny Poháru UEFA se s fotbalovou Spartou dostat musí, což je mu po marném snažení dostat se do Ligy mistrů jasné. „Naše poslední výkony ale přece byly příjemným příslibem,“ vysvětloval svou dobrou náladu po středečním příletu do Záhřebu.

Článek

Cestou do chorvatské fotbalové Mekky sice nabrala Sparta už na pražském ruzyňském letišti mírné zpoždění, přesun do Záhřebu však zvládla bez problémů. A hned po přistání se pochopitelně stala středem pozornosti, neboť chorvatští fanoušci úvodním duelem prvního kola Poháru UEFA mezi Dinamem Záhřeb a pražským týmem žijí.

Pečník rozladil žurnalisty

Nejen na trenéra Vítězslava Lavičku, letenskou ikonu Jozefa Chovance či třeba Tomáše Řepku, kteří vyšli z letištní haly se šálami vyrobenými speciálně pro pohárový zápas s Dinamem, se zaměřovaly objektivy televizních kamer. Středem pozornosti se stal i mentální trenér letenských fotbalistů Dragan Vujovič a pochopitelně Slovinec Nejc Pečnik. Ten domácí žurnalisty trochu rozladil slovy, že si Sparta věří a minimálně remízu z Maksimiru odveze.

Holenda zůstal doma

Lavička svým svěřencům věří také, i když před čtvrtečním večerním duelem počítá ztráty v řadách sparťanského týmu. Zraněný kapitán mužstva Berger zůstal doma, distancovaní Kučera s Kušnírem rovněž, Kladrubský sice do Záhřebu přiletěl, ale protože už schytal v kvalifikaci o Ligu mistrů dvě žluté karty, nesmí samozřejmě nastoupit.

„A to jsme navíc nechali doma i Holendu, který hrál o víkendu za naší rezervu a pohmoždil si koleno,“ vyčísloval letenský kouč škrty, které musel v hráčském kádru pro první zápas v Záhřebu udělat.

Vynucené korektury v sestavě ho však neděsí. „Do mužstva se vrátili rekonvalescenti Matušovič a Kisel, takže jsme předem nachystali různé varianty sestavy. Osvědčily se, proto ona víra a optimismus. Nedělní ligová výhra nám navíc dodala sebevědomí, průběh přípravy zaměřený v posledních dnech už vyloženě na duel s Dinamem také,“ svěřoval se trenér Lavička před večerním tréninkem v Záhřebu, kde vládne příjemné počasí s teplotami kolem šestnácti stupňů.

Kouč Dinama láká fanoušky

Optimismus panuje ovšem nejen v táboře Sparty. I záhřebské Dinamo si věří a trenér Branko Ivankovič je přesvědčen, že po nezdaru v kvalifikaci o Ligu mistrů se jeho svěřenci přes Pražany do základní skupiny Poháru UEFA dostanou.

„Konfrontace o Champions League s Doněckem nám nevyšla, ale teď píšeme novou kapitolu. V domácím zápase ovšem potřebujeme pomoc fanoušků, takže věřím, že přijdou a pomohou. Alespoň třicet tisíc diváků v zádech bychom potřebovali,“ lákal publikum na čtvrteční večerní duel kouč, který se počátkem roku s vedením klubu zle rozhádal, odešel, aby se v létě na trenérskou lavičku zase vrátil. „Budu se sice muset obejít bez potrestaného Vrgoviče, ale jinak jsou všichni hráči v pořádku, takže nastoupíme v plné síle, Jen váhám, zda ve středové řadě postavit Chaga či Bedelja, což je mé jediné dilema,“ maloval před fanoušky Dinama růžové zámky.

Sestavy bez tajností

I sestavy pro čtvrteční zápas, jenž se hraje na Maksimiru od 20.45 a rozhodovat ho bude Dán  Vollquartz, se rýsují.

Domácí Dinamo nastoupí zřejmě ve složení Butina - Mikić, Drpić, Bišćan, Ibanez - Vrdoljak, Chago/ Badelj, Sammir, Morales - Mandžukić, Balaban.

Ani sparťanský kouč Lavička tentokrát se složením svého mužstva tajnosti nedělá, takže vsadí na sestavu Kozáčik – Kudela, Voříšek, Řepka, Had – Vacek, Hušek - Kulič, Kisel, Matušovič – Slepička.

Reklama

Související témata: