Hlavní obsah

Feyenoord na zápasu Poháru UEFA v Nancy nechce vlastní fanoušky

Fotbalový Feyenoord Rotterdam nebude svým fanouškům prodávat lístky na zápas základní skupiny Poháru UEFA v Nancy. Vedení nizozemského celku se obává, aby se 23. října neopakovaly násilnosti z utkání se stejným francouzským celkem v loňském ročníku, po nichž byl ze soutěže vyloučen.

Článek

"Nepředpokládáme, že by se na zápas dostal některý z chuligánů, kteří měli řádění na svědomí," řekl agentuře Reuters ekonomický ředitel Feyenoordu Onno Jacobs. "Ale je logické, že francouzské úřady mají určité obavy a chtějí předejít problémům. Navíc i menší incident by se mohl setkat s přehnanou reakcí a následnými sankcemi. A to nechceme riskovat," dodal.

Vedení klubu proto také požádalo příznivce, aby do Francie na zápas nejezdili. "Věřím, že pochopí, že budoucnost Feyenoordu je důležitější než jedno utkání," prohlásil Jacobs.

Feyenoord v loňském ročníku Poháru UEFA postoupil ze skupiny, kvůli řádění fanoušků při zápase s Nancy v listopadu 2006 byl ale ze soutěže vyloučen. Do osmifinále tak ze třetího kola bez boje postoupil Tottenham Hostpur.

Reklama

Související témata: