Hlavní obsah

O’Neill: Máte smysl pro humor jako Patrik Berger. Žádný!

Pavel DosadilSport.cz

Není to tuctový chlapík. Trenér Martin O’Neill má ve fotbalovém světě velké jméno a navíc dokáže být nad věcí. Ani před pohárovým duelem svojí Aston Villy na Slavii nezabředl do suchých frází. V Edenu se pouštěl do vtípků a přes brejličky bankovního úředníka šibalsky sledoval, jak na ně okolí reaguje. Otřel se i o Patrika Bergra, jehož z týmu vystrnadil.

Článek

V pondělí večer jste prohráli v Newcastlu a hned ve středu cestovali do Prahy, kde ve čtvrtek hrajete. To není právě ideální program.

Cestování nám nevadí a s nabitým programem se musíme vypořádat. Vyšel na nás pondělní televizní zápas a Pohár UEFA se hraje ve čtvrtek. Tak to prostě je.

Můžete být ovšem unavení.

Pro mě to není problém, já totiž nehraji... Musíte se zeptat hráčů.

V Čechách každý fanoušek ví, co je Aston Villa. Jenže co na ostrovech vědí o Slavii?

Samozřejmě to, že Sparta a Slavia jsou dva velmi silné týmy.

Mohou vás sešívaní něčím překvapit?

Je to technicky velmi vyspělý tým, musíme k němu mít respekt. Máme nastudované zápasy Slavie. A myslím, že třeba Patrik Berger je velmi talentovaný hráč, působil přece i v Liverpoolu... (O’Neill samozřejmě moc dobře ví, že Berger hraje za Spartu, nikoli za Slavii - pozn. red.)

Celtic Glasgow jste přivedl až do finále Poháru UEFA. Je to cíl také pro Villans?

Je to můj sen - finále se totiž naplánovat nedá. Myslím, že máme stejné cíle jako Slavia. Postoupit a setrvat v pohárové Evropě až do jara. Narozdíl od Pražanů už máme za sebou jeden zápas s Ajaxem a těšíme se na druhý.

Váš slávistický protějšek Karel Jarolím se pro čtvrteční duel necítí jako favorit. A co vy?

Vidím to stejně jako on. V Edenu prý ještě žádné zahraniční mužstvo nedostalo gól, ale ani nedalo. Tak čeho se bojí!? Vidím, že se vám můj vtip nelíbil... Asi máte stejný smysl pro humor jako Patrik Berger... Žádný!

Reklama

Související témata: