Hlavní obsah

Slavia ani Žilina se v Poháru UEFA s bodem spokojit nechtějí

ŽILINA

Boj o všechno! Tak by se dal nazvat večerní zápas Poháru UEFA mezi domácí Žilinou a Slavií Praha. Jak slovenské mužstvo, tak sešívaní musí bodovat, aby si udrželi reálnou naději na postup ze skupiny, kde zatím poznali jen porážky. „Také Žilina musí vyhrát. Věřím, že utkání bude útočné a že se nám ho podaří vyhrát,“ řekl odhodlaně na předzápasové tiskové konferenci kouč sešívaných Karel Jarolím.

Článek

Trenér Jarolím musel vinou zranění nechat v Praze trio důležitých hráčů - Šmicra, Černého a Tavarese. Hosté si ovšem nepřipouštějí, že by se to mělo na jejich hře projevit. „Je jedno, jestli jsme sem přijeli bez Šmicra nebo s ním. Utkání musíme zvládnout a máme na to dostatečně široký kádr,“ řekl gólman Pražanů Martin Vaniak. „Bod pro nás nic neřeší, my musíme hrát na vítězství,“ dodal.

Slavia si přijela pro vítězství

Oba týmy mají zatím ve skupině F nulu v kolonce získaných bodů. Sešívaní ovšem odehráli zatím jen jeden zápas, když doma nestačili na Aston Villu a prohráli 0:1. Slovenského vicemistra skolil Pod Dubňom Hamburk 1:2 a na Ajaxu prohrál 0:1. „Do Žiliny jsme přijeli s tím, abychom hráli na vítězství,“ ubezpečuje fanoušky sešívaných kouč Karel Jarolím.

Slavia se s Žilinou potkala už loni ve druhém předkole Ligy mistrů, když slovenský celek vedený ještě českým trenér Pavlem Vrbou vyřadila po dvou bezbrankových zápasech až na penalty. „Nynější zápas je odlišný. Tehdy i případná prohra se vstřelenou brankou měla svou cenu, nyní je jakákoliv prohra k ničemu,“ uvědomuje si Jarolím.

Terén by měl být dobrý

Zatímco Slavia svůj poslední ligový domácí zápas zvládla a  porazila Teplice 3:1, Žilina v duelu o první místo tabulky prohrála na půdě Slovanu Bratislava a 0:2. „Liga a Pohár UEFA je něco odlišného. Věřím, že se tato prohra na mém týmu neprojeví,“ řekl kouč domácích Dušan Radolský, jenž počítá se všemi hráči v kádru, a může tak postavit i trio českých legionářů. Ex-slávistu Šourka, obránce Vomáčku a záložníka Rilkeho.

„Travník na stadiónu je vyhřívaný a terén by tak měl být dobrý. Snad se nám podaří navázat na naše ligové výsledky a uspějeme tady,“ přeje si před zápasem slovenský reprezentant v barvách Slavie Dušan Švento.

Předpokládané sestavy:

Žilina: Perniš - Pekarík, Šourek, Vomáčka, Tesák - Jež, Štrba, Pečalka, Vladavič, - Adauto - Štyvar. Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Latka, M. Jarolím, Švento - Necid, Ivana.

Reklama

Související témata: