Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie si v Žilině věří i bez tria klíčových hráčů

ŽILINA

Bez trojice hráčů, kteří patří k oporám mužstva, dorazili fotbalisté pražské Slavie do Žiliny, kde se ve čtvrtečním vzájemném souboji oba týmy poperou o první body v Poháru UEFA. Útočník Šmicer, Tavares a ani Černý u toho vinou zranění ovšem v sešívaném dresu nebudou. „Slavia má kvalitní široký kádr a i bez těchto hráčů má v domácí lize skvělé výsledky,“ ví své o síle soupeře kouč Žiliny Dušan Radolský.

Článek

„Mužstvo Slavie v posledních utkáních v lize ukázalo velkou touhu po vítězství, dává góly a věří si,“ řekl na středeční předzápasové tiskové konferenci domácí trenér Radolský. "V našem týmu naštěstí žádné zraněné hráče nepočítáme, zápas začíná za stavu 0:0 a já věřím, že proti českému mistrovi dokážeme uhrát dobrý výsledek. Na zápas se těším,“ dodal slovenský kormidelník.

Vaniak absenci hráčů nevnímá

Také brankář sešívaných Martin Vaniak věří, že absence tří slávistických kvalitních hráčů v poli nebude hrát velkou roli. „Oni nenastoupili už v posledních zápasech. Je jedno, jestli jsme sem přijeli bez Šmicra nebo s ním. Utkání musíme zvládnout a máme na to dostatečně široký kádr,“ řekl Sport.cz strážce slávistické svatyně. „Bod pro nás nic neřeší, my musíme hrát na vítězství,“ dodal.

Kdyby ale domácí prohráli i ve svém třetím zápase za sebou, jejich šance na postup by byla již jen v oblasti teorie. Slavia odehrála v soutěži jen jedno utkání, a tak by případné bodové zaváhání na půdě slovenského vicemistra mohla napravit ve dvou zbývajících zápasech proti Hamburku a na půdě Ajaxu v Amsterdamu.

Slavia ve svém úvodním vystoupení v Poháru UEFA doma proti anglické Aston Ville herně nikterak nepropadla. Aktuálně čtvrtému týmu anglické Premier League byla více než vyrovnaným soupeřem, ale nevyužité šance a smolný gól po teči Nora Carewa znamenal první historickou prohru sešívaných v novém Edenu.

Žilina má před Slavií respekt, ne strach

Na stadiónu Pod Dubňom se slovenskému vicemistrovi postaví tým, který v posledních čtrnácti ligových utkáních nepoznal hořkost porážky. „Před Slavií máme respekt, určitě ale ne strach. Filozofie českého fotbalu je trochu odlišná od té nizozemské a německé, a tak věřím, že určitou šanci proti Slavii máme,“ naráží kouč Žiliny Dušan Radolský v reakci pro Sport.cz na domácí prohru s Hamburkem 1:2 a porážku 0:1 na hřišti Ajaxu Amsterdam.

Žilině také nevyšel poslední ligový souboj na půdě bratislavského Slovanu, jenž byl zároveň bojem o čelo tabulky. Šošoni gól na Tehelném poli gól nedali a prohráli 0:2. „Všichni dohráli poslední utkání na Slovanu ve zdraví. Samozřejmě menší oděrky si někteří hráči ze zápasu odnesli, ale to bývá normální,“ odtajnil před utkáním proti sešívaným pro Sport.cz nulovou hráčskou absenci kouč Radolský.

Trenér slovenského celku po středeční oficiální tiskové konferenci plánuje odjet s týmem na krátké předzápasové soustředění. Slávisté mají ve středu v harmonogramu trénink na stadiónu MŠK od 18:00. Samotný zápas je na programu ve čtvrtek od 18:30. Sledovat jej můžete i v on-line reportáži Sport.cz.

Reklama

Související témata: