Hlavní obsah

Ani Ivana nezlomil pohárovou střeleckou mizérii Slavie

ŽILINA

Fotbalové Slavii se druhé vystoupení v Poháru UEFA v Žilině nepovedlo. Jak herně, tak výsledkově svěřenci Karla Jarolíma selhali a dva ztracené body jim můžou v konečném účtování hodně chybět. „Milan Ivana byl dvakrát ve velmi dobré příležitosti. Takových šancí ale mělo být víc. Představoval jsem si, že bude větší podpora útoku od středových hráčů,“ zlobil se po zápase trenér Jarolím.

Článek

"V Poháru UEFA nás ještě čeká to nejdůležitější. Musíme se na zápasy s Hamburkem a Ajaxem pořádně připravit,“ dodal kouč sešívaných, jenž vinou zranění nemohl do zápasu nasadit trio Šmicer, Tavares, Černý.

Stejně jako loni, kdy se oba soupeři potkali ve druhém předkole Ligy mistrů a dvakrát spolu uhráli bezbrankovou remízu, i tentokrát se ani jeden z hráčů na hřišti na listinu střelců nezapsal. „Mrzí mě šance, ve kterých jsem se objevil, a které jsem nedokázal využít,“ kál se slávistický útočník Ivana.

Ivana lituje přihrávky namísto střelby 

Ten byl u šance v závěru prvního poločasu, kdy forvard pražského týmu Necid skluzem sice překonal žilinského brankáře Perniše, ale pro ofsajdové postavení gól uznán nebyl. Nahrávačem byl v tomto případě právě Ivana. „Zpětně toho lituji a vím, že teď bych už střílel sám. Kdyby se nám podařilo otevřít skóre, zápas by se odvíjel jinak,“ tušil Ivana.

„Musíme respektovat sílu soupeře. Myslím si, že se tady dalo vyhrát. Teď nás v poháru čeká Hamburk. Nutně musíme udělat všechno pro to, abychom právě v tomto utkání slavili zisk tří bodů,“ dodal slovenský forvard ve službách českého mistra.

Také na domácí straně byli hráči, kteří se zmarem po spálených šancích chytali za hlavu. Hlavně potom bývalý slávista Evandro Adauta dal vzpomenout na zlaté časy v sešívaném dresu, kdy hýřil aktivitou a dral se do koncovky.

Žilině chyběl klid v koncovce 

„Byli jsme v pohybu a měli více ze hry jak soupeř. Bohužel ani mně se nepodařilo využít šance ke skórování. Celý týden jsme se na toto utkání připravovali, a pak selžeme v koncovce. Fotbal se nehraje pouze na krásu, ale hlavně na góly. Ty jsme nedali ani my, ani Slavia,“ shrnul jednoduše Adauto. A kde byl podle jediného hráče tmavé pleti na hřišti zakopaný pes? „Chyběl nám klid v koncovce,“ odpověděl bez váhání.

Nakonec vyšel střelecky naprázdno i ligový kanonýr Tomáš Necid, jenž očividně během zápasu nebyl ve své kůži. „Tomáš byl trochu nachlazený už po utkání proti Teplicím. Je možné, že se na něm tato zdravotní indispozice podepsala,“ zakončil kouč Jarolím.

Reklama

Související témata: