Hlavní obsah

V Amsterdamu bude Slavii chybět i nemocný Volešák

PRAHA

Fotbalistům Slavie budou ve středečním závěrečném utkání druhého kola Poháru UEFA na hřišti Ajaxu Amsterodam chybět nejen potrestaní brankář Martin Vaniak a trenér Karel Jarolím, ale také Ladislav Volešák. Čtyřiadvacetiletý záložník strávil po poslední ligovém kole týden ve střešovické nemocnici kvůli střevnímu zánětu.

Článek

"Po utkání v Příbrami jsem byl nezvykle unavený, měl jsem problémy. Prošel jsem řadou vyšetření, nakonec se ukázalo, že to nebude tak hrozné, jak to ze začátku vypadalo," řekl pro klubový web Volešák. Do poloviny ledna bude brát léky, při kterých je zakázána jakákoliv fyzická zátěž. Od února by mohl začít s lehkou přípravou.

Slavia, která porážkou s Hamburkem ztratila naději na postup, nastoupí v amsterdamské Areně bez své brankářské jedničky Vaniaka, jenž po vyloučení v duelu s německým klubem dostal od disciplinární komise UEFA trest na jeden zápas. Na lavičku nesmí kouč Jarolím, který byl za protesty a kontakt s asistentem rozhodčího vykázán na tribunu. Na trest od UEFA zatím stále čeká. Mužstvo místo něj povedou asistenci Pavel Řehák s Petrem Vrabcem.

Zatímco pro českého mistra skončila podzimní část domácí soutěže před dvěma týdny, Ajax se udržuje v nizozemské lize stále v herní praxi. V pátek zdolala Bredu 3:0 po gólech Lindgrena, Suáreze a Cvitaniche.

Reklama

Související témata: