Hlavní obsah

Krajčík si chce užít na Ajaxu, pak možná Slavii opustí

Fotbalisté Slavie se ve středu rozloučí s Pohárem UEFA. A není vyloučeno, že v luxusní amsterdamské Areně se zase se Slavií rozloučí obránce Matej Krajčík. Slovenskému obránci končí v Edenu smlouva a po utkání s Ajaxem se musí rozhodnout, jestli ji prodlouží, nebo využije zájmu o své služby k přestupu do jiného klubu.

Článek

V Amsterdamu nastoupíte více jak dva týdny poté, co česká liga skončila. Jak těžko se vám hledají síly a motivace pro Pohár UEFA, v němž už tak jako tak končíte?

Dva týdny nám kupodivu rychle uběhly. Hodně jsme trénovali, minulý týden byl objem přípravy pestřejší. Trenér nám to řekl stručně a správně. Zahrát si na takovém stadionu a proti takovému soupeři je radost za každé situace. Snad si na Ajaxu napravíme reputaci za předchozí tři zápasy ve skupině. Motivaci rozhodně máme!

Dvoufázové tréninky po konci řádné sezóny vám asi daly dost zabrat...

Když máme v sezóně dlouhý týden a nehrajeme pohár, je dvoufázový trénink běžný. Po Hamburku jsme odpočívali asi tři dny, což bylo dostatečně dlouhé volno. A náročnějším tréninkem jsme si zkusili nasimulovat zápasovou zátěž, abychom herní pauzu alespoň částečně nahradili.

Vzhledem ke zvláštní situaci se vám asi těžko odhaduje, v jaké formě Slavia je.

Opravdu těžko říci. Vzhledem k tomu, že v uvozovkách ‚o nic nejde‘, měli bychom si hlavně zahrát svůj fotbal a zápas si užít.

Přes Ajax jste se loni dostali do Ligy mistrů. Soupeř už má postup do jarních bojů Poháru UEFA jistý, ale příležitost k velké odvetě si asi nenechá ujít.

S tím musíme počítat. Jsem zvědavý, jak Ajax k zápasu přistoupí. Nizozemská liga běží dál, takže předpokládám, že nějaké hráče asi ušetří. O příchuť přímého souboje o postup je zápas ochuzen, ale jako revanš za loňské předkolo Ligy mistrů to soupeř určitě vezme.

V trestu je zkušený brankář Vaniak. Jak velká to bude ztráta?

Pro obranu je samozřejmě důležité, když za ní stojí gólman, který jí dodává klid. Michal Vorel už nějaké pohárové zkušenosti má. Pro mladého Jakuba Diviše to zase může být ideální příležitost, aby si evropskou scénu osahal. Ve Slavii musíte vyhrávat každý týden, ale právě v Amsterdamu o výsledek nepůjde. Pokud by Jakub nastoupil, záleželo by jen na něm. Může dokázat, jestli má na to, aby ve Slavii chytal nebo ne.

Když už jste zmínil výsledek - s jakým byste byl spokojen?

Spíš mi jde o to, abychom se prezentovali svojí hrou. Pak bychom napsali důstojnou tečku za sezónou a udělali si patřičnou náladu před dovolenou.

Ve Slavii vám končí smlouva. Klub vám nabídl její prodloužení, je však možné, že v Amsterdamu obléknete červenobílý dres naposledy?

Možné je všechno. Po Ajaxu proběhne nějaké sezení, zatím bych se k tomu nerad vyjadřoval.

Uvědomujete si, že máte životní šanci k přestupu do většího klubu? Odehrál jste výborný podzim a budete prakticky zadarmo, což je v době ekonomické krize i pro bohatší kluby zajímavé...

Nevím, já si na druhou stranu říkám, že mi je jedenatřicet a nacestoval jsem se už dost. Vytvořil jsem si své zázemí a rozhodně bych nebral jako prohru, kdybych ve Slavii zůstal. Jsem v ní nadmíru spokojený. Možná je to opravdu životní šance, ale tak já se na to nedívám.

Reklama